Ny direktør på Glasmuseet Ebeltoft: - De tager glaskunst til et nyt niveau

Rebecca Matthews er tidligere direktør for Kulturhovedstad Aarhus, men nu tiltræder hun som direktør for Glasmuseet Ebeltoft.

I maj 2021 skal Rebecca Matthews sidde på øverste post på Glasmuseet Ebeltoft. Lige nu bor hun i London, hvor hun er direktør for Goodenough College.

- Jeg er meget glad. Det er et fantastisk museum. Det har en helt særlig drivkraft. De tager glaskunst til et nyt niveau. De er verdensledende inden for glaskunst, med store ambitioner, og det glæder jeg mig meget til at være en del af, fortæller Rebecca Matthews, som i 2021 skal være direktør for Glasmuseet Ebeltoft.

Efter knap syv år stoppede Dan Mølgaard i 2019 som direktør for Glasmuseet Ebeltoft.

I mellemtiden har glasmuseets bestyrelse arbejdet på at finde en afløser med evner indenfor ledelse, strategi, markedsføring og fundraising. Og det har Rebecca Matthews ifølge Glasmuseet Ebeltoft om nogen.

Rebecca Matthews var direktør for Kulturhovedstaden Aarhus i perioden 2013 til 2018, hvorefter hun rejste til London og har været direktør for det internationale Goodenough College lige siden.

I 2017 modtog Rebecca Matthews ridderkorset af Dannebrogordenen af H.M. dronning Margrethe for sin indsats for dansk kunst og kultur.

quote Hvis det rigtige job dukkede op i Danmark, ville jeg tage det. Og at arbejde på Glasmuseet Ebeltoft er det helt rigtige job.

Siger Rebecca Matthews, kommende direktør for Glasmuseet Ebeltoft.

Før hun slog sine folder i Danmark, har hun haft topposter inden for kunst og kultur. Det er blandt andet stillinger som British Councils direktør for New York og Global Partnerships, direktør for Government Relations ved Operahuset i Sydney plus en række ledende stillinger med ansvar for opbygning af kulturelle og diplomatiske relationer.

Kronprinsesse Mary og Rebecca Matthews til børnelitteraturfestival HAY i Aarhus. Foto: Henning Bagger, Scanpix.
Kronprinsesse Mary og Rebecca Matthews til børnelitteraturfestival HAY i Aarhus. Foto: Henning Bagger, Scanpix.

Rebecca Matthews kone og søn bor i Beder i det sydlige Aarhus. Hun glæder sig derfor også til en hverdag i Danmark, hvor hun kan se sin søn vokse op. De rykker fra Beder til Ebeltoft, når Rebecca Matthews flytter hjem.

- Jeg har haft det rigtig godt i London, men jeg savner Danmark. Og jeg har hele tiden tænkt, at hvis det rigtige job dukkede op i Danmark, ville jeg tage det. Og at arbejde på Glasmuseet Ebeltoft er det helt rigtige job, siger Rebecca Matthews med begejstret stemme.