Færgerederi søges: Ønsker flere færger fra Ebeltoft

Syddjurs Kommune og lokal borgergruppe går nu aktivt i gang med at finde et nyt rederi til at sejle borgerne til Sjællands Odde og tilbage

På Djursland kæmper de for at få en daglig færgeforbindelse til Sjællands Odde.

- Molslinjen kan gøre, hvad de vil, men vi vil arbejde hen imod at få et nyt rederi til at sejle dagligt mellem Ebeltoft og Sjællands Odde, siger Christian Haubuf (S), der er medlem af styregruppen for daglig sejlads Ebeltoft-Odden, til TV2 ØSTJYLLAND.

De har i årevis kæmpet en brav kamp for at forbedre forbindelsen over Kattegat for borgerne i Syddjurs Kommune.

Styregruppen har undersøgt sagen i månedsvis, og de mener ikke, at der er noget i vejen for at få et andet rederi end Molslinjen til at sejle ruten.

- Det betyder utroligt meget for Syddjurs Kommune. Erhvervslivet har brug for at kunne komme derover og tilbage på en anden måde, end de kan i dag, siger Christian Haubuf.

På Ebeltoft Færgehavn er der ikke ligefrem hektisk aktivitet. Langt de fleste af Molslinjens færger fra Østjylland til Sjælland sejler fra Aarhus Havn.
På Ebeltoft Færgehavn er der ikke ligefrem hektisk aktivitet. Langt de fleste af Molslinjens færger fra Østjylland til Sjælland sejler fra Aarhus Havn. Foto: Google Maps

Enestående opbakning

Siden Molslinjen i 2015 valgte kun at sejle til Ebeltoft i weekender og om sommeren har borgerne forsøgt at finde en løsning, og nu kan de officielt melde ud, at de søger et nyt rederi, der vil fragte østjyder til Sjælland og hjem igen. 

- Opbakningen fra borgerne har været helt enestående. Vi har haft en underskriftindsamling, og vi fik 8500 underskrifter, og det er jo mange flere, end der bor i Ebeltoft, siger Christian Haubuf.

Næste skridt for styregruppen for daglig sejlads Ebeltoft-Odden er et møde med Syddjurs Kommune, der finder sted d. 11. juni, hvor der forhåbentlig falder flere detaljer på plads.