Færge til Ebeltoft: Positive reaktioner fra politikere

Det blev taget godt imod, da en styregruppe for daglig sejlads mellem Ebeltoft-Odden torsdag afleverede underskrifter på Christiansborg

02:36

Giv os færgen tilbage i Ebeltoft. Sådan lyder kravet fra erhvervslivet, turistbrancben og tusindvis af borgere på Djursland. De vil have en daglig færgeforbindelse til Sjælland. Hele Djursland lider nemlig under, at de daglige færgeafgange er forsvundet. Torsdag blev deres krav båret ind på Christiansborg i form af flere end otte tusind underskrifter.

Et lille skridt i den rigtige retning.

Styregruppen, der arbejder for daglig sejlads mellem Ebeltoft og Odden, blev positivt modtaget, da de torsdag afleverede godt 8.000 underskrifter til Trafikudvalget på Christiansborg.

Styregruppen vil have, at færgen skal tilbage til Ebeltoft.

Læs også Vil have færgen tilbage til Ebeltoft: 8.000 underskrifter afleveret

Ifølge dem lider Djursland under, at de daglige afgange er forsvundet. Det mener erhvervsliv, turismebranchen og befolkningen.

Længere mellem sejladserne

Siden 2014 har rederiet Molslinjen kun sejlet til Ebeltoft i sommerhalvåret og i weekenderne.

- Det betyder temmelig meget for erhvervslivet og Syddjurs’ generelle udvikling at Molslinjen kommer til at sejle derude, Christian Haubuf, der er medlem af Styregruppen for daglig sejlads Ebeltoft-Odden.

01:55

VIDEO: Se et interview med borgmester i Syddjurs Kommune, Ole Bollesen (S).

Luk video

Molslinjen ønsker ikke at bringe færgen tilbage til Ebeltoft.

Så det er en anden løsning, som styregruppen har kig på. Styregruppen vil have politikerne til at bryde det, de kalder Molslinjens eneret på at sejle fra Ebeltoft til Odden.

Og her tilkendegav flere medlemmer af Trafikudvalget, at det i hvert fald er noget, de vil kigge på.

- Vi skal ikke have et færgeselskab, der på nogen måder har monopol. Så noget af det vigtigste, vi politikere skal sikre, er at der er mulighed for at besejle Odden og Ebeltoft havn med andre selskaber, siger Kim Christiansen (DF), der er folketingsmedlem og medlem af Transportudvalget.

Læs også Efter brand på færge: Molslinjen aflyser otte afgange fredag

- Der skal ryddes op i det her, så vi ved, hvad der er op og ned i det her. Hvorfor har Molslinjen fået det monopol, og skal de blive ved med at have det, siger Leif Lahn Jensen (S), der er folketingsmedlem og medlem af Trafikudvalget.

Afleveringen af de 8.000 underskrifter gik ifølge styregruppen godt.

- Det gik helt fantastisk. Jeg er meget positivt overrasket over at sidde overfor så stort et udvalg og så stadig få en fornemmelse af, at de var interesserede i de problemstillinger, vi kom med, siger Søren Ibsen, der er medlem af Styregruppen for daglig sejlads Ebeltoft-Odden.

I videoen øverst i artiklen kan du se mere om indsatsen for at få sejlrute tilbage til Ebeltoft.