Beruset mand blev overrasket af civil betjent og mistede Porsche

En 48-årig mand måtte tirsdag aflevere nøglerne til sin leasede bil til politiet, efter han kørte vanvidskørsel i adskillige kilometer på Djursland.

I høj fart overhalede en mand tirsdag aften en bil, han sikkert troede var en almindelig personbil, på Molsvej i Rønde.

Men der viste sig at være tale om en civil politibil, der samtidig målte den 48-årige mands fart til over dobbelt så meget som tilladt. Det skriver Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Betjenten satte derefter udrykningen på, men det standsede ikke manden, der i sin Porsche fortsatte i høj fart gennem Egens by.

- I Femmøller kørte bilisten ned ad en mindre sommerhusvej, der endte blindt, og her spærrede betjenten vejen med sin bil, hvorefter den 48-årige fører af den eftersatte bil standsede, skriver politiet i rapporten.

Da det er blevet vurderet, at der ikke er juridisk grundlag for at fremstille den 48-årige i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, blev han løsladt efter endt afhøring.
Da det er blevet vurderet, at der ikke er juridisk grundlag for at fremstille den 48-årige i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, blev han løsladt efter endt afhøring. Foto: Øxenholt Foto

Den civile betjent fangede den 48-årige på video klokken 21.03. Ti minutter senere blev han anholdt.

Høj promille

En alkometertest på stedet afslørede, at manden havde en promille på et godt stykke over 2,0, skriver politiet.

- Da både kørslen med den høje promille og de store hastighedsoverskridelser betegnes som vanvidskørsel, blev bilen, der i øvrigt er leaset, beslaglagt med henblik på konfiskation, lyder det i rapporten. 

Den 48-årige er foreløbigt sigtet for en række færdselsforseelser, sprit- og narkokørsel og for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Det viste sig også, at han er frakendt kørekortet, og han blev derfor også sigtet for kørsel i frakendelsestiden.

Under kørslen var også mandens kæreste i bilen. Ingen af dem er kommet noget til.