Smukfest klar til 2021: Kunstnere afsløret og billetsalg lige om hjørnet

Smukfest har netop offentliggjort de tre første navne til festivalen i 2021, og torsdag bliver de sidste billetter sat til salg.

Smukfest 2020 blev ikke til noget på grund af COVID-19. Til gengæld er musikfestivalen, der løber af stablen den første uge i august, klar til et brag af en fest næste år.

Onsdag offentliggjorde festivalen de første tre navne, der står på plakaten til 2021.

Det er det virtuelle band Gorillaz, den norske dj Kygo og soullegenden Lionel Richie, der kommer til at sætte gang i festen i bøgeskoven.

- Det er nogle navne, som vi er utrolig stolte over at præsentere, og vi kan allerede se, at responsen fra publikum er god, så det er vi glade for, fortæller talsmand for Smukfest, Søren Eskildsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Alle tre kunstnere indtager bøgeskoven for første gang næste år, da ingen af dem har optrådt på Smukfest før.

Corona stopper ikke planlægning

Selvom Danmark fortsat er præget af corona-pandemien, sætter det ikke en stopper for planlægningen af Smukfest 2021.

- Vi synes ikke, det er tidligt, at vi offentliggør navne og sætter gang i billetsalget. Vi følger vores normale rytme, lyder det fra talsmand Søren Eskildsen.

Den østjyske musikfestival bruger i nogle tilfælde flere år på at booke kunstnere og stykke hele programmet sammen frem mod festivalen.

quote Vi lægger os i selen for at lave det største brag af en festival, man kan forestille sig.

Søren Eskildsen, talsmand, Smukfest

- Vi er en professionel organisation, som selvfølgelig har mange tanker om fremtiden. Men det, der er det vigtige, er, at vi planlægger mod at afholde festival i 2021.

- Vi er de bedste i landet til at forsamle store menneskemængder, og vi sætter alt ind på at have et godt samarbejde med myndighederne, så vi sammen kan finde en god løsning, fortæller Søren Eskildsen.

Efter planen vil festivalen blive afholdt 4.-8. august 2021.

Størstedel af billetterne allerede solgt  

Torsdag starter salget af endagsbilletter til festivalen.

Men faktisk har langt størstedelen af det publikum, der skulle have festet i Skanderborg i år, valgt at overføre deres billet til næste års festival.

Det betyder, at 95 procent af partout-gæsterne og i gennemsnit 65 procent af endagsgæsterne har holdt fast i deres billet.

VIDEO: I disse dage skulle dette års Smukfest været løbet af stablen, men også dén festival har coronavirussen sat en stopper for. Det afholder dog ikke folk fra at tænke kreativt, og i stedet er der dukket flere hundrede, mindre smuk-festivaller op i folks baghaver. Indslaget er fra d. 7. august 2020. 

- En stor del af publikum viste os tillid og støttede os og overførte billetten - en lille del gjorde ikke, og det er de billetter, vi sætter til salg nu her, fortæller Søren Eskildsen.

Normalt bliver partout-billetsalget skudt afsted i december, men på grund af den særlige coronasituation, foregår det på en lidt anden måde i år.

Ifølge Søren Eskildsen kan publikum godt allerede nu begynde at glæde sig til Smukfest 2021, selvom der er knap et års tid til festlighederne.

- Vi lægger os i selen for at lave det største brag af en festival, man kan forestille sig, siger han.