Østjysk brillebutik samler briller ind til afrikanere

Den seneste måned har Louis Nielsen i Skanderborg samlet 200 briller ind, der skal komme afrikanere i Tanzania til gode

01:45

Hvis der går en afrikaner i Tanzania rundt med et par briller, der på et tidspunkt har tilhørt en dame i Skanderborg, så er den faktisk god nok. Kæden Louis Nielsen aftager nemlig brugte briller og sender dem til Afrika.

De vil bare gerne have et godt syn ud gennem brillen, og er lykkelige, når de kan se, at det her hjælper dem rigtig meget.

Karsten Højbjerg Christensen, butikschef

I Skanderborg vælter brillerne til det gode formål ind. Og så tager de lokale optikere med til Tanzania og sørger for, at brillerne havner på de rette hoveder.

- Man kan ikke få nok. Man vil hjælpe alle sammen og bliver ved, indtil den sidste har briller på, siger optiker Susanna Enemark til TV2 ØSTJYLLAND.

Gør ingen nytte derhjemme

I otte år har Louis Nielsen med stor succes indsamlet brugte briller. En af de kunder, der har tænkt sig at støtte den gode sag, er Helle Kühnau fra Skovby.

- Jeg har lige købt to par nye, så når jeg får dem den 22., så kommer jeg ind med de gamle. Ellers ligger de bare i mit skab derhjemme, og der gør de ingen nytte, siger Helle Kühnau.

Læs også Alternativ indsamling gav julemad til 3000 fattige

Mange af de donerede briller følger ikke ligefrem den nyeste mode, men det er de afrikanske modtagere ligeglade med.

- De vil bare gerne have et godt syn ud gennem brillen, og er lykkelige, når de kan se, at det her hjælper dem rigtig meget, fortæller butikschef i Louis Nielsen i Skanderborg, Karsten Højbjerg Christensen.

I indslaget øverst på siden kan du høre mere om projektet.