Nybyggeri ved Lillesø

Byen får et vartegn

03:05

Foto: Laban Arkitekter

1 af 2

En ny bydel er ved at skyde frem på gartnerigrunden i Skanderborg.

Søbyen hedder projektet, og grunden har en af byens bedste beliggenheder lige ned til Lillesø.

- Vi vil selvfølgelige lave et byggeri, der matcher beliggenheden og matcher grundens kvalitet og giver byen et vartegn. Nogle smukke boliger i et smukt byrum, siger Henrik Kamp Ditlev, arkitekt hos Laban Arkitekter, der har tegnet projektet.

I løbet af det seneste år er bygningerne begyndt at skyde i vejret, og der kommer en blanding af høje og lave bygninger på grunden. Det er meningen med projektet, at det ikke skal være et nyt parcelhuskvarter, men derimod et nyt byrum.

Henrik Kamp Ditlev er selv opvokset i Skanderborg, og derfor er det god følelse for ham, at han nu er med til at sætte sit præg på byen med det nye vartegn.

- Det er fedt. Det er der ingen tvivl om. Skanderborg har altid været en fed og smuk by, men den har ikke været kendetegnet ved det mest spændende arkitektur, så det er rart at kunne være med til at præge den vej rundt også, siger Henrik Kamp Ditlev.

Søbyens første etape blev færdig den 1. oktober, og det er planen, at hele Søbyen skal stå klar om to til tre år. Til den tid vil der være 88 lejligheder og 22 huse.

I indslaget øverst på siden kan du se meget mere om Søbyen i Skanderborg.