Masser af elever ramt af corona - alligevel vil gymnasium gå langt for at holde åbent

Skanderborg Gymnasium agter at gennemføre fysisk undervisning trods til tider mange hjemsendte elever på tværs af klasserne.

Skanderborg Gymnasium er ligesom en række andre danske uddannelsesinstitutioner hårdt ramt af corona.

Som det er nu, er der omtrent fire-fem elever i snit i hver klasse, der er smittede med coronavirus fordelt over 29 klasser.

Uanset hvordan coronaen udvikler sig i den kommende tid, foretrækker rektor Jakob Thulesen Dahl dog som udgangspunkt at fortsætte med at holde gymnasiets døre åbne.

- Den politiske intension er, at vi holder skolerne åbne. Vi ved, hvor vigtigt det er på alle måder, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Skanderborg Gymnasium sender som udgangspunkt ikke deres elever hjem, medmindre eleverne er smittet med coronavirus eller er nærkontakter.

Ligeledes sender gymnasiet heller ikke eleverne hjem, hvis eleverne går i en klasse, hvor størstedelen ikke fysisk møder til undervisningen.

Holder fast i fysisk undervisning

I nogle klasser er der en større del af eleverne, der i øjeblikket sidder hjemme. Men gymnasiet agter at gennemføre den fysiske undervisning, medmindre myndighederne melder andet ud, understreger rektoren.

Han gør opmærksom på, at det kun er Styrelsen for Patientsikkerhed eller Folketingets Epidemiudvalg, der lige nu kan udstikke retningslinjer eller påbud om at lukke skoler eller sende klasser hjem.

- Hvis jeg skulle gøre det som rektor på Skanderborg Gymnasium vil det være af hensyn til undervisningen og vil skulle ske med hjemmel i den helt almindelige gymnasiebekendtgørelse og ikke som en særlig corona-bestemmelse, siger Jakob Thulesen Dahl.

Skanderborg Gymnasium.
Skanderborg Gymnasium. Foto: Google Street View

Løbende dialog

Rektoren henviser desuden til, at fysisk skole er, hvad der i de sidste to år har stået øverst på elevernes evalueringer.

- Der er ingen tvivl om, at det at sidde sammen og være klassekammerater og have en dagligdag er en helt anden ting end at sidde hjemme, siger Jakob Thulesen Dahl.

Han medgiver, at det kan være svært for eleverne, og derfor holder gymnasiet også en løbende dialog med dem. Det gælder både de elever, der er smittede, og dem der er bekymrede for smitten.

- Vi humper os lidt igennem. De får ikke den samme undervisning på skolen, når der er fem hjemme. Vi gør det så godt, vi kan, siger Jakob Thulesen Dahl.

Rektoren gør yderligere opmærksom på, at Skanderborg Gymnasium er i løbende dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed om smitteudviklingen.

- Vi skal bare igennem de her uger. Så skulle det meget gerne lette, siger Jakob Thulesen Dahl.