Mand fængslet efter bølge af indbrud i autocampere

42-årig bosnisk mand mistænkes for flere indbrud i autocampere. Han er søndag blevet varetægtsfængslet.

På flere forskellige rastepladser langs E45 har gerningsmænd i løbet af sommeren brudt ind i autocampere, mens campisterne har ligget og sovet. En mand er nu anholdt i sagen. Arkivfoto. Foto: Søren Steffen - Ritzau Scanpix

Opdateret: Den sigtede er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Efter flere natlige indbrud i autocampere på E45 mener politiet tidligt søndag morgen at have fået fat i én af de mulige gerningsmænd.

Anholdelsen af den mistænkte skete på rastepladsen Ejer Bavnehøj nær Skanderborg cirka klokken 02.30, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Samme sted skete der netop natten til søndag et forsøg på indbrud i en autocamper.

Læs også Efter tyveri-bølge fra autocampere: Politi efterlyser svensk bil

På flere forskellige rastepladser langs E45 har gerningsmænd i løbet af sommeren brudt ind i autocampere, mens campisterne har ligget og sovet.

Ofte er en dør blevet brudt op ved hjælp af noget værktøj, fortæller vagtchef Hans Hoffensetz.

- De har taget penge eller betalingskort, siger han om udbyttet.

En nummerpladescanner gjorde politiet opmærksom på den svensk indregistrerede bil, som var eftersøgt i forbindelse med en række indbrud i autocampere på rastepladser langs E45. Arkivfoto. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

SAAB med svenske nummerplader

En Saab med svenske nummerplader har været i søgelyset i efterforskningen, og den dukkede natten til søndag igen op på E45. 

Alarmen kom fra politiets særlige system med genkendelse af nummerplader. ANPG, bekræfter Hans Hoffensetz.

Læs også Fuld mand forvildede sig ud på motorvej

I systemet er der en såkaldt hotliste over mistænkelige biler, og når et kamera knipser en af de søgte biler, har betjentene mulighed for at reagere hurtigt. Der er godt 48 stationære kameraer rundt om i landet, ligesom 70 patruljevogne er udstyret med kameraer, har Rigspolitiet oplyst.

En bosnisk mand på 42 år blev anholdt i Saab'en, og søndag blev han i et grundlovsforhør i Retten i Kolding varetægtsfængslet i fire uger. Han kærede ikke fængslingen til landsretten.

Læs også OVERBLIK: Flere Venstre-folk ønsker Ellemann som formand

Politiet havde en mistanke om, at han ikke var alene i bilen, men en eftersøgning med hunde resulterede ikke i flere anholdelser, oplyser vagtchef Hans Hoffensetz.