Langt om længe: Nu er nyt, stort søbad endelig sat i søen

Etableringen af Skanderborg Søbad er i fuld gang.

To bassiner, en udspringsplatform, solterrasser, sauna og kajak- og stand up paddle-faciliteter.

Det er, hvad man blandt andet kan se frem til at bruge i Skanderborg. Fredag blev første del af det nye, store Søbad i Skanderborg nemlig sat i søen.

- Mange har ønsket et moderne og attraktivt søbad i Skanderborg, og nu kan vi endelig sætte byggeriet i gang, siger borgmester Frands Fischer i en pressemeddelelse, og fortsætter:

- Med den særlige placering i hjertet af byen bliver søbadet et unikt mødested for folk, der vil bade, dyrke motion på vandet eller bare vil sidde på broen og nyde solen og Skanderborg, siger han.

I flere år har søbadet været på tegnebrættet i Skanderborg Kommune. Efter en lang idé- og udviklingsproces, borgerinddragelse, undersøgelser og midler fra fonde og foreninger, er kommunen nu endelig gået i gang med det store projekt.

Første del af Søbadet blev sat i søen fredag.
Første del af Søbadet blev sat i søen fredag. Foto: Per Bille

Et hav af aktivitetsmuligheder

Skanderborg Søbad bliver en del af et sammenhængende byrum, som strækker sig fra Adelgade til søen med Kulturhuset i Skanderborg som naturligt bindeled. 

- Det bliver et fantastisk mødested for folk. Der er mulighed for at bade, dyrke motion og hygge sig - og så ligger det utrolig smukt. Det er med til at løfte byparken og Skanderborg midtby, fortalte formand for Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget i Skanderborg Kommune, Tage Nielsen, i sommer.

Søbadet bliver tilgængeligt for alle, også barnevogne og kørestole. Badet holder åbent året rundt og bliver også til gavn for vinterbadere.  

- Søbadet og Kulturløberen bliver multianvendeligt og til gavn for mange målgrupper. Det er handicapvenligt, børnevenligt og selvfølgelig venligt for alle andre. Og så tror jeg, det bliver et sted, hvor man kan mødes på kryds og tværs til forskellige arrangementer – måske koncerter eller teateropvisninger, sagde Tage Nielsen.

Kommunen kalder dagen for en historisk dag. Byrådet har arbejdet på at etablere søbadet siden 2011.
Kommunen kalder dagen for en historisk dag. Byrådet har arbejdet på at etablere søbadet siden 2011. Foto: Per Bille

Binder by og sø sammen

Området, hvor Søbadet etableres, hedder Byparken.

Håbet med det nye søbad er at binde midtbyen og Skanderborg Sø bedre sammen

- Byen vender ryggen til søen lige nu. Vi vil gerne have, at det hele bliver åbnet mere op, så man fornemmer, at man befinder sig i en by, der ligger helt ned til søen. Det mærker man ikke i Adelgade lige nu, så det håber jeg, man får en bedre fornemmelse for.

Skanderborg Kommune tror også, at det nye søbad, kan få positiv betydning for forretningslivet i byen.

- Det er ikke mange steder, man har et søbad, som det her, så vi er stolte af det. Jeg tror, det bliver et nyt udflugtsmål, der understøtter at flere kommer til byen og køber mad på restauranterne og bruger penge i butikkerne, fortæller Tage Nielsen.

Kulturløberen og Søbadet forventes at blive klar til brug i maj 2021.

Søbadet forventes at blive klar til brug i maj 2021.
Søbadet forventes at blive klar til brug i maj 2021. Foto: Per Bille