Nyt, stort søbad bliver til virkelighed: Sådan kommer det til at se ud

Borgere i Skanderborg kan se frem til en dukkert i det nye Skanderborg Søbad.

Til sommer næste år kan skanderborgenserne se frem til at nyde det gode vejr på Skanderborg Søbad. Foto: Spektrum Arkitekter

Drømmer du om at slikke sol på Skanderborg Sø?

Så kan den drøm snart blive til virkelighed med det nye Skanderborg Søbad.

Læs også Rapport: Aarhus Letbane var ikke skyld i dødsulykke på Djursland

I flere år har søbadet været på tegnebrættet i Skanderborg Kommune. Efter en lang idé- og udviklingsproces, borgerinddragelse, undersøgelser og midler fra fonde og foreninger kan kommunen nu gå i gang med det store projekt, der blev godkendt i byrådet onsdag. 

Det er en glædens dag, for det er noget, vi har arbejdet på i lang tid.

Tage Nielsen, formand, Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget, Skanderborg Kommune

- Det er en glædens dag, for det er noget, vi har arbejdet på i lang tid. Vi ville gerne kunne trække folk til et sted, hvor de kunne komme og hygge sig. Det er fantastisk, at det nu er på plads, fortæller formand for Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget i Skanderborg Kommune, Tage Nielsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Endnu en læge stopper på omdiskuteret sygehus: -Samarbejdet blev aldrig godt

Entreprenørfirmaet MT Højgaard har i samarbejde med Spektrum Arkitekter vundet udbuddet om at bygge Skanderborg Søbad og Kulturløberen, som er et opholds- og aktivitetsområde mellem Kulturhuset og søen.

Et hav af aktivitetsmuligheder

Skanderborg Søbad bliver en del af et sammenhængende byrum, som strækker sig fra Adelgade til søen med Kulturhuset i Skanderborg som naturligt bindeled. Sådan lyder det i en pressemeddelelse.

Der er mulighed for at bade, dyrke motion og hygge sig - og så ligger det utrolig smukt

Tage Nielsen, formand, Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget, Skanderborg Kommune

Søbadet bliver et samlingssted med blandt andet to bassiner, en udspringsplatform, solterrasser, sauna og kajak- og stand up paddle-faciliteter.

Læs også Upopulær beslutning ændret: Nu kommer badebro op alligevel

- Det bliver et fantastisk mødested for folk. Der er mulighed for at bade, dyrke motion og hygge sig - og så ligger det utrolig smukt. Det er med til at løfte byparken og Skanderborg midtby, fortæller formand for Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget i Skanderborg Kommune, Tage Nielsen.

I Silkeborg Kommune åbner to nyrenoverede søbade i starten af juli. Foto: Aarstiderne Arkitekter

Søbadet bliver tilgængeligt for alle, også barnevogne og kørestole. Badet holder åbent året rundt og bliver også til gavn for vinterbadere.  

Læs også Sommerens første varmebølge rammer Østjylland

- Søbadet og Kulturløberen bliver multianvendeligt og til gavn for mange målgrupper. Det er handicapvenligt, børnevenligt og selvfølgelig venligt for alle andre. Og så tror jeg, det bliver et sted, hvor man kan mødes på kryds og tværs til forskellige arrangementer – måske koncerter eller teateropvisninger, fortæller Tage Nielsen.

Binder by og sø sammen

Området, hvor Søbadet etableres, hedder Byparken.

Håbet med det nye søbad er at binde midtbyen og Skanderborg Sø bedre sammen

Læs også Det flyder med vandmænd: Undrer du dig også over hvorfor?

- Byen vender ryggen til søen lige nu. Vi vil gerne have, at det hele bliver åbnet mere op, så man fornemmer, at man befinder sig i en by, der ligger helt ned til søen. Det mærker man ikke i Adelgade lige nu, så det håber jeg, man får en bedre fornemmelse for.

Jeg tror, det bliver et nyt udflugtsmål, der understøtter at flere kommer til byen og køber mad på restauranterne og bruger penge i butikkerne.

Tage Nielsen, formand, Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget, Skanderborg Kommune

Skanderborg Kommune tror også, at det nye søbad, kan få positiv betydning for forretningslivet i byen.

- Det er ikke mange steder, man har et søbad, som det her, så vi er stolte af det. Jeg tror, det bliver et nyt udflugtsmål, der understøtter at flere kommer til byen og køber mad på restauranterne og bruger penge i butikkerne, fortæller Tage Nielsen.

Læs også Kæmpe millionunderskud koster kommunaldirektør jobbet

Byggeriet begynder omkring 1. september. Kulturløberen og Søbadet forventes at blive klar til brug i maj 2021.