Flere anmeldelser om bedrageri ved Ladies Night

Sydøstjyllands Politi har modtaget fem anmeldelser om bedrageri efter arrangementet Ladies Night. De har ikke set lignende fremgangsmåder

Ladies Night skulle have været en fest for kvinderne i Skanderborg, men for en del af deltagerne blev det en knap så festlig affære.

Sydøstjyllands Politi har modtaget i alt fem anmeldelser om bedrageri i forbindelse med arrangementet, der blev afholdt den 9. oktober.

Flere af deltagerne betalte mindre beløb for varer ved en dankortterminal, hvor displayet ikke virkede. Efterfølgende finder de ud af, at der er blevet trukket tusindvis af kroner på deres konto.

En af de kvinder, har oplevet svindel, er Cristina Christensen, der har fået trukket 10.000 kroner på sin konto, selvom hun kun købte et par sko til 500 kroner.

- Det er gennemtænkt bedrageri, siger Cristina Christensen.

Hos Sydøstjyllands Politi har man ikke tidligere hørt om sager lige som denne.

TV2 ØSTJYLLAND har modtaget flere henvendelser fra folk, der fortæller, at de er blevet snydt af den samme kvinde under Ladies Night-arrangementet i Skanderborg.
TV2 ØSTJYLLAND har modtaget flere henvendelser fra folk, der fortæller, at de er blevet snydt af den samme kvinde under Ladies Night-arrangementet i Skanderborg.

- Jeg har personligt ikke set bedrageri, hvor man anvender denne modus. Det er jo meget konkret, at der er tale om nogle forurettede, der i forbindelse med en handel bliver oplyst, at der er nogle problemer med dankortterminalen, og de dermed ikke kan se beløbet, som de betaler for, siger Torben Rungstrøm Simonsen fra Skanderborg Politi.

Mistanke til en kvinde

Ifølge dem, som blev snydt, købte de deres varer fra en stand, hvor arrangøren selv – en kvinde i 20’erne – stod.

- Hun sagde, at det ikke var hendes fejl. Det er hende, der står med dankortterminalen i hånden, siger Cristina Christensen.

quote Jeg har personligt ikke set bedrageri, hvor man anvender denne modus

Torben Rungstrøm Simonsen, Skanderborg Politi

I løbet af i dag har TV2 ØSTJYLLAND modtaget flere henvendelser fra folk, der fortæller, at de er blevet snydt af den samme kvinde.

TV2 ØSTJYLLAND har flere gange i dag været i kontakt med den pågældende kvinde, som flere fra Skanderborg mistænker at stå bag svindlen. Hun ønsker ikke at medvirke i et tv-indslag, og afviser desuden alle former for snyd.

Hos Sydøstjyllands Politi afventer situationen, for at se om der skulle komme flere anmeldelser i sagen.

Cristina Christensen er en af de kvinder, der er blevet udsat for svindel.

- Når vi har et samlet overblik over de her sager, så må vi se på, hvad de indledende efterforskningsskridt skal være, siger Torben Rungstrøm Simonsen fra Skanderborg Politi.

Kan få pengene tilbage

For Inge-Lise Mejlgård, der er en af dem, der har meldt arrangøren til politiet, har mistet 10.000 kroner. Og det har store konsekvenser for hende.

- Det er det, jeg får om måneden i førtidspension. Så det er en månedsløn for mig - det er rigtig mange penge, siger Inge-Lise Mejlgård.

Sydøstjyllands Politi har modtaget i alt fem anmeldelser om bedrageri i forbindelse med Ladies Night-arrangementet, der blev afholdt den 9. oktober.
Sydøstjyllands Politi har modtaget i alt fem anmeldelser om bedrageri i forbindelse med Ladies Night-arrangementet, der blev afholdt den 9. oktober.

Men selv om det er en ubehagelig oplevelse at se tusindvis af kroner forsvinde fra ens konto, så er der gode chancer for at få sine penge tilbage, lyder det fra Forbrugerrådet Tænk. 

- Heldigvis har vi en rigtig god forbrugerbeskyttelse i Danmark, når man betaler med kort. Og det vil sige, når man oplever en situation, som den her, så skal man skynde sig at kontakte sin bank, som så har mulighed for at tilbageføre pengene til ens konto, hvis de er blevet trukket uretmæssigt, siger Troels Holmberg, der er seniorøkonom i Forbrugerrådet Tænk.

På Fælleden i Skanderborg ærgrer man sig i dag over at have lagt hus til et muligt svindelnummer.

- Her på Fælleden har vi det forfærdeligt med det. Det er jo en katastrofe, for de mennesker, det går ud over. At man tilsyneladendekan blive svindlet på den måde, siger Knud Sørensen, der er chef for Fælleden i Skanderborg Kommune.

Billede 23.02.2021 kl. 18.12

Nyt håb for Sandra: Kan måske blive i Danmark alligevel

Laura Thomsen Luxury

Butiksejer lod kunder bytte julegaver under nedlukning: Torsdag kom han godt fra start i retsagen

20141104-103344-2-1920x1280we

play Havbrugsejer beskyldes for massiv forurening - nu begynder retsagen

Smukfest bøgeskoven

Festivaler kritiserer minister: Det giver ikke mening at planlægge forsigtigt

040321 Vildthegn DIGI Still

Ubudne gæster gnaver i Slotspark

Vaccine dosis.

Professorer tror på behov for at skulle revaccinere mod corona