Beboere i oprør: Frygter Hørning bliver ødelagt af høje boligblokke

Skanderborg Kommune planlægger at godkende byggeri af op til seks etager høje boligblokke midt i byen

02:15

1 af 2

I Hørning i Skanderborg Kommune er beboere i oprør. De frygter, at stemningen i deres by bliver ødelagt, fordi kommunen vil godkende byggeri af op til seks etager høje boligblokke midt i byen.

- Jeg tænker, at nu bliver vi fuldstændig tromlet ned af det der. Og vi får aldrig en solstråle ind i vores huse længere, siger Hans Jørgensen, der er nærmeste nabo til den kommende seks etager høje boligblok.

Udsigten til det nye byggeri har fået en gruppe borgere til at protestere. Borgergruppen mener blandt andet, at den gamle bydel i Hørning vil blive ødelagt af byggeriet.

- Det er ikke fordi, vi ikke gerne vil have nye naboer. Vi ville bare gerne have, at det kunne ske sammen med det eksisterende. Og fordi vi er en gammel by med meget historie, at det nye så bliver forenet med respekt for det gamle, siger Annette Kjærsgaard, der er formand for foreningen for bevarelse af Gammel Hørning.

Næste store højhusbyggeri på vej: Det er godt nok voldsomt

Sagen er begyndt at rulle, fordi Skanderborg Kommune vil sælge det lukkede rådhus i byen. Parken er en del af rådhuset, og derfor vil et samlet salg give penge i kommunekassen.

Beboerne startede fredag en underskriftindsamling mod høje boligblokke i Hørning.

Se hele indslaget om det planlagte byggeri i Hørning i videoen ovenfor.