Badeklub i nyt bybad udsolgt på knap fire timer

Det nye bybad i Skanderborg er så godt som færdigt, og det er allerede meget populært blandt vinterbadere.

På en grå, blæsende og sludfyldt søndag i januar ser det iskolde vand ikke ligefrem indbydende ud. For de fleste i hvert fald.

Medlemmerne af vinterbadeklubben i Skanderborg hopper nemlig glædeligt i det blågrå, som på denne dag kun er et par grader over frysepunktet. 

Bybadet i Skanderborg mangler blot enkelte detaljer fra at stå færdigt.
Bybadet i Skanderborg mangler blot enkelte detaljer fra at stå færdigt.

Og noget tyder på, at vinterbadedillen for alvor har ramt Skanderborgs nye bybad. Faktisk er vinterbadeklubben så populær, at du skal på ventelisten, hvis du vil køle kroppen af i bybadet. Eller varme den op i den tilhørende sauna. 

- På knap fire timer havde vi udsolgt af de 300 medlemspladser, siger Camilla Bottke, der er formand i Skanderborg Vinterbadeklub.

- Der har været kæmpestor efterspørgsel, og der er enorm stor opbakning til det her i Skanderborg Midtby. 

- Det giver en fantastisk følelse i kroppen, siger Camilla Bottke om vinterbadning.
- Det giver en fantastisk følelse i kroppen, siger Camilla Bottke om vinterbadning.

Hun håber, at man snart kan optage flere medlemmer i klubben. 

- Vi håber, at vi kan tage flere medlemmer ind, men lige nu er vi nødt til at se, hvordan kapaciteten er. Vi har også coronarestriktioner, så vi kan ikke være så mange ad gangen.

VIDEO: Se det nye bybad fra luften.

Skulle have stået færdigt i sommer

Oprindeligt skulle badet have stået færdigt i juni 2021, hvor vandetemperaturen er noget mere tilgivende end her i vintermånederne. 

Der var da også en åbningsfest i sommer, hvor flere byrådspolitikere hoppede i bølgen blå. Men badet stod altså ikke helt færdigt og har derfor været lukket igen siden september. 

- Vi skulle egentlig have været færdige i juni sidste år, men hele toppen skulle bygges af noget limtræ, der kan holde til at stå på en sø, men det kunne man ikke få. Så det måtte lige vente et halvt års tid med, at vi kunne få bygningen færdig, siger Mikkel Lindskov Petersen, der leder projektet for Skanderborg Kommune. 

Han fortæller, at der stadig mangler de sidste detaljer før man kan kalde bybadet for officielt færdigopført - blandt andet et rækværk. Herefter vil folk, der har lyst til at prøve kræfter med vinterbadning, have mulighed for at købe billetter.

- Så snart anlægget er fuldstændig færdigt, coronarestriktionerne er lempet og låsesystemet er oppe at køre, så begynder vi at sælge gæstebilletter, så offentligheden også kan købe adgang til saunaen, siger Camilla Bottke, formand for vinterbadeklubben. 

Og det kan anbefales at tage en dukkert - selvom vandet ser mørkt og koldt ud. 

- Det giver en fantastisk følelse i kroppen, både at komme i det kolde vand og i saunaen. Det er godt for blodomløbet og sindet. Det er super dejligt, lyder anbefalingen. 

Fakta om Skanderborg bybad

  • Faciliteter: To bassiner, udspring, omklædning, toiletter, sauna, multilokale, kajakdepot, adgangsbroer og kajplads til turistbåden Dagmar
  • Samlet areal på Bybad: 1.500 m2
  • Samlet anlægssum for Bybadet, Kulturløber og udvidet Kulturhus: 28 mio. kr.