Vil ikke flytte renseanlæg alligevel: - Selvfølgelig skal vi tænke os om

Venstre og Socialdemokratiet i Silkeborg Kommune vil ikke udflytte renseanlægget fra Søholt alligevel. Det vækker undren hos formand for Klima- og Miljøudvalget Claus Løwe Klostergård (SF).

Silkeborg Kommune har planer om et nyt renseanlæg nord for Svostrup, der skal erstatte de mange små anlæg, der allerede står til at blive nedlagt i kommunen, herunder også de to større anlæg på Søholt og i Truust.

Men nu melder Venstre og Socialdemokratiet i kommunen ud, at de alligevel ikke vil udflytte anlægget. Enhedslisten bakker op om udmeldingen.

Direktør i Silkeborg Forsyning Jens Frederik Bastrup er meget tilfreds med processen.

- Så mærker beslutningstagerne også, om de så gerne vil flytte det renseanlæg, siger Jens Frederik Bastrup til TV2 ØSTJYLLAND.

For tidligt at vurdere

Silkeborg Kommune skal have udvidet kapaciteten på deres renseanlæg for at kunne følge med befolkningstilvæksten. Et flertal i Klima- og Miljøudvalget i kommunen kom tidligere frem til, at man helst vil bygge et nyt, moderne anlæg, som i højere grad kan leve op til fremtidens udfordringer. Herefter pegede Silkeborg Forsyning på at undersøge en placering nord for Svostrup.

Den vurdering er endnu undervejs. Formand for Klima- og Miljøudvalget Claus Løwe Klostergård (SF) synes derfor, det er for tidligt at vurdere, hvor renseanlægget skal ligge.

- Selvfølgelig skal vi tænke os om. Jeg synes, det er rigtig fornuftigt, at man får alle overvejelser implementeret i den her proces, siger Claus Løwe Klostergård til TV MIDTVEST.

Han undrer sig dog over udmeldingen fra S og V.

- Jeg undrer mig over, hvad det er, de synes, vi skal stoppe nu. Vi er jo i gang med den her proces for netop at imødekomme den byrådsbeslutning, der er om at se på muligheden for at fjerne anlægget fra Søholt, siger Claus Løwe Klostergård.

En stor beslutning

I første omgang ville Silkeborg Forsyning helst blive på placeringen på Søholt og i Truust, som de så ville have renoveret.

- På den ene side kan vi godt forstå, de vil flytte det, men det har nogle omkostninger. Det skal de gøre op med sig selv, om det står mål med deres ønsker, siger Jens Frederik Bastrup.

Det er på marken her, Silkeborg Forsyning nu i samarbejde med kommunen vurderer, om der kan ligge et spritnyt renseanlæg.
Det er på marken her, Silkeborg Forsyning nu i samarbejde med kommunen vurderer, om der kan ligge et spritnyt renseanlæg.

Men han understreger, at Silkeborg Forsyning kan leve med begge beslutninger – både at renseanlægget bliver liggende, og at det bliver flyttet.

- Jeg forstår udmærket, de kan komme i tvivl, for det er en stor beslutning, siger Jens Frederik Bastrup.

Venter på vurdering

Claus Løwe Klostergård håber, en miljøkonsekvensvurdering kan hjælpe med, hvilke hensyn der skal tages til både borgere i området og til miljøet.

- Vi skal have undersøgt forholdene derude, og hvad det (et renseanlæg, red.) har af miljømæssige konsekvenser, siger Claus Løwe Klostergård.

Forslaget er stadig i startfasen, og Silkeborg Forsyning håber, man kan komme frem til en afklaring i år.

- Der skal træffes en beslutning inden for det kommende år, så vi ved, det er den vej, vi arbejder, siger Jens Frederik Bastrup.

Hvis renseanlægget ender med at blive liggende på det bynære område ved Søholt, vil Silkeborg Forsyning undersøge, om de kan trække anlægget lidt tilbage, så der i højere grad er plads til rekreative formål ud mod søen.

80_percent

play Lystbådepladser bliver revet væk

Ikea Skejby Aarhus IKEA

Genåbningsglæde hos IKEA: Håber ikke alle kommer på tirsdag

LINE JENSEN, KUNSTIGE NEGLE

play Line elsker kunstige negle: Former dødsstjernen på din fingerspids

Politi

Mand bragt på hospitalet efter slag og spark i hovedet

Silkeborg Højskole

Højskole bruger ny taktik: Fortsat kun et smittetilfælde

renovering

Danskerne vil bruge feriepenge på boligen - og det er et problem, siger eksperter