Stor stigning i trafik ved landsby: - Vi har mærket store gener ved det

Ved den lille by Skægkær ved Silkeborg oplever beboerne store trafikale gener, efter at den nye motorvej er blevet åbnet i nærheden

01:53

Der var stor glæde, da Silkeborgmotorvejen for halvandet år siden åbnede, men et sted i Østjylland har den glæde forvandlet sig til bekymring.

Vi har mærket store gener ved det, grundet den voldsomme stigning i trafikken om morgenen og om eftermiddagen

Tommy Bjerregaard, beboer Skægkær.

Ved Skægkær som ligger ved rute 52 også kendt som Viborgvej mærker de især konsekvenserne af de ændrede trafikvaner. Rute 52 bliver nemlig flittigt brugt som tilkørsel til den nye motorvej, og det skaber store trafikale problemer for de lokale.

- Vi har mærket store gener ved det, grundet den voldsomme stigning i trafikken om morgenen og om eftermiddagen, hvor det er svært at færdes herude, og det er svært at komme ud og ind fra sit hus faktisk, Tommy Bjerregaard, der har boet i Skægkær i 21 år.

Håber på løsning

I Silkeborg blev der sat støjmure op for at dæmme op for larmen fra den nye motorvej. Tommy Bjerregaard bor lige op ad landevejen og han håber også, at der kommer en løsning på den øget trafik i området

- Efter motorvejen er kommet, der er der kommet det der hop fra, at det var okay, vi vidste godt, at der var trafik, men det er så blevet urimeligt meget nu, siger Tommy Bjerregaard 

Tommy Bjerregaard bor tæt ved den trafikerede landevej. 

Han peger selv på, at en mulighed kunne være en alternativ rute uden om byen.

- Jeg ville ønske at politikerne ville gøre et eller andet ved det på sigt og gerne så hurtigt som muligt, det er et stort ønske, siger Tommy Bjerregaard.

Læs også Tusindvis af biler giver lange køer: - Hurtigere at tage cyklen

Trafikken er steget eksplosivt

Vejdirektoratet forudså, at motorvejen ville skabe en stigning i trafikken ved Skægkær på omkring 2.500 biler i døgnet. Tallet er i virkeligheden endt på 4.400.  Dermed er antallet af biler, der dagligt kører igennem den lille by uden for Silkeborg, steget fra 9.300 biler til 13.700.

- Vi skal have håndteret det på en eller anden måde. Vi kan godt se, at der sker noget ude i Skægkær, som vi er nødt til at forholde os til. Men det kræver, at vi tager noget væk andre steder fra, for at vi kan gøre noget. Så jeg kan ikke sige noget om tidshorisonten i det, sagde Hans Okholm (SF), formand for Plan- og Vejudvalget i Silkeborg Kommune til TV MIDTVEST tilbage i januar.

Silkeborg Kommune forventer, at antallet af bilister i Skægkær vil stige til 20.000 i døgnet i 2030.

Tilbage i januar klagede flere beboer i Skægkær også over larmen fra trafikken på landevejen:

01:44 Luk video