Slut med Breezere og Mokaï: Østjyske skoleelever holdt sober sidste skoledag

Torsdag kunne afgangseleverne fra 9. og 10. klasse i Silkeborg og Aarhus holde sidste skoledag. Men fejringen blev ikke ligesom de forgangne år.

Feer, pirater og cowboydere.

Flere tusind udklædte skoleelever var torsdag samlet for at fejre enden på ti års skolegang.

En dag, hvor der tidligere blev hældt en del øl, Breezere og Mokaï indenbords, men den del er slut nu.

I hvert fald for folkeskoleeleverne i Silkeborg og Aarhus.

- Vi vil gerne vise de unge, at man faktisk godt kan holde en fest uden alkohol impliceret, siger Niels Folke, der er pædagogisk leder på Hvinningdalskolen i Silkeborg.

Det kræver den rette indstilling

I stedet var det fællesskab, hyggelige aktiviteter og god musik, der var omdrejningspunktet i Lunden i Silkeborg torsdag.

Og selvom man skulle tro, at det ville vække frustration blandt de unge, så tog de det med oprejst pande.

- Personligt synes jeg ikke, at man behøver at drikke for, at det er sjovt. Vi kan jo stadig have det hyggeligt, hvis vi har den rigtige indstilling til det, siger Michelle Lund Aidam, der er afgangselev fra Hvinningdalskolen.

Michelle Lund Aidam kan sagtens have en god sidste skoledag, selvom det ikke indebærer alkohol.
Michelle Lund Aidam kan sagtens have en god sidste skoledag, selvom det ikke indebærer alkohol.

Det hjalp da også på det, at de unge kunne se frem til en tår af de forbudte dråber i løbet af aftenen, hvor der var planlagt fest af forældrene.

- Jeg glæder mig til at danse og hygge. Jeg kan jo se, at der er masser af piger, så det bliver meget sjovt, siger Noah Kragelund, der også kan vinke farvel til Hvinningdalskolen.

Alkoholen kommer først frem om aftenen 

Også i Aarhus Kommune var der en politik om nul alkohol, da eleverne holdt sidste skoledag ved Grim Festivalsplads i Brabrand uden for Aarhus.

Derimod var der skruet op for mængden af musikalske indslag, der skulle tage fokus væk fra den manglende øller og Mokaï.

På Facebook skriver Rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom (SF), at han er tilfreds med det arrangement, der kom op at stå i samarbejde med de unge og GrimFest.

- Det gamle arrangement i Mindeparken indebar en meget voldsom druktur og det var ekskluderende for rigtig mange, står der videre.

Han er dog godt klar over, at de fleste unge drager videre til fest med alkohol efter skolernes arrangement i Brabrand.