Se billederne her: Superlegeplads til fire millioner står klar

Silkeborg Kommune åbner nu op for en ”superlegeplads” ved udflugtsmålet Indelukket.

Børn og voksne i alle aldre skal ikke vente meget længere, før de kan boltre sig på den nye, store legeplads i Silkeborg.

Superlegepladsen, der ligger ved udflugtsmålet Indelukket, åbner nemlig op i uge 30, nærmere bestemt mandag den 26. juli.

- Det er fedt, at vi har fået noget, der fungerer. Det er virkelig en ordentlig legeplads, og det er fedt for området, siger Kristoffer Møller Jensen, medlem af Kultur, Fritids- og Idrætsudvalget i Silkeborg Kommune (V).

Et trædække, der går igennem det meste af legepladsen, skal øge tilgængeligheden, så folk med kørestole og klapvogne kan komme helt ind i midten af legepladsen.
Et trædække, der går igennem det meste af legepladsen, skal øge tilgængeligheden, så folk med kørestole og klapvogne kan komme helt ind i midten af legepladsen. Foto: Silkeborg Kommune

Legepladsen bølger sig igennem det skovrige landskab og indeholder flere referencer til Silkeborgs natur.

Ifølge Silkeborg Kommune vil der både være referencer til skov, eng, mose, søer samt det bakkede landskab omkring Silkeborg.

Tanken er, at børn og voksne kan lege sig ind i Silkeborgs søhøjland og få viden om landskabets tilblivelse og sammensætning.

- I stedet for at man bygger lidt halvkedelige legepladser over hele kommunen, synes jeg, at det er sjovere at have en superlegeplads, der kan samle folk, og som siger noget om byen, siger Kristoffer Møller Jensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Legepladsen åbner om to lidt over to uger, da græsset lige skal gro lidt mere inden åbningen.
Legepladsen åbner om to lidt over to uger, da græsset lige skal gro lidt mere inden åbningen. Foto: Silkeborg Kommune

Legepladsen indeholder ikke bare elementer fra Silkeborgs natur. Indopereret i legeredskaberne findes der blandt andet en lille hjejlebåd, og legehuse der minder om Museum Jorn og Silkeborg Bad.

Åbner sidst i sommerferien

Men selvom det er en glædelig nyhed for silkeborgenserne, at der kommer en ny superlegeplads, har den ladet vente på sig.

- Det er ærgerligt, at den åbner op så sent, i forhold til sommeren, men folk kan stadigvæk nå, at nyde den en del af sommeren, siger Kristoffer Møller Jensen.

Legepladsen står egentlig klar nu, men fordi legepladsen indeholder mange elementer af græs og natur, der lige skal have lov til at gro lidt endnu, åbner legepladsen den. 26. juli.

Kristoffer Møller Jensen er dog ikke så nervøs for, at den sene åbning gør, at legepladsen ikke bliver så overrendt.

- Når skolerne åbner op igen, bliver den et hit, det er jeg sikker på, siger han.

Legepladsen er bygget af legepladsproducenten Elverdal og har kostet omkring fire millioner kroner.

Legepladsen indeholder flere elementer fra Silkeborg by. Der er blandt andet henvisninger til Museum Jorn og Silkeborg Bad.
Legepladsen indeholder flere elementer fra Silkeborg by. Der er blandt andet henvisninger til Museum Jorn og Silkeborg Bad. Foto: Silkeborg Kommune
Untitled design (17)

play Sportschef er stolt af Sara Slott: - Den perfekte idrætsudøver!

3efa438d-ecd6-4e06-9370-231aedf766d9

Gode chancer for sol tirsdag

Untitled design (16)

Tusinder af ledige vaccinetider bekymrer: - Det er alarmerende

Endelave ø færge

Nu kommer der nye gratis færgeruter: Her kan du få gratis billetter

20210802-141713-L-1920x1079we

play Knust Sara Slott: Det var det værst tænkelige

20210212-151026-7-1920x1079we

Flere end 100.000 ledige tider til vaccination

Dagens mest læste