Lastbil kørt ind i el-kabler: Chauffør kørt til Skejby

En lastbil med asfalt er her til aften kørt ind i højspændingskabler i Kragelund ved Silkeborg. Lastbilchaufføren er indlagt, men uden for livsfare

01:04

Chaufføren nåede heldigvis ud, inden flammerne for alvor tog fat.

Lastbilen er nu totalt udbrændt. Foto: Local Eyes

Ulykken skete i Kragelund vest for Silkeborg. Foto: Google Maps

1 af 3

Tirsdag aften kort før kl. 20 påkørte en større lastbil flere højspændingskabler på Buskhedevej i Kragelund vest for Silkeborg. Chaufføren nåede ud af lastbilen, inden den brød i brand, men han fik så strøm gennem kroppen, da han landede på jorden.

Ulykken skete, fordi lastbilens lad var vippet, og derfor ramte det ledningerne.

Videoen øverst på siden er optaget af Local Eyes. Du kan se flere billeder og video fra branden her.

- Elkablerne ramte så jorden og var strømførende. Så chaufføren – en 47-årig mand – blev slået omkuld. Han var dog vågen, da vi ankom til stedet, men er nu kørt til observation på Skejby Sygehus, siger vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Mand med fipskæg bad om jordbærtærte men trak en kniv

Lastbilen, som var en del af et større vejarbejde på stedet, er totalt udbrændt, selvom Midtjysk Brand og Redning var talstærkt til stede ved branden.

- Lige nu vurderes det, hvordan man skal få fjernet lastbilen fra stedet. Den er meget stor, så det er ikke let, siger vagtchefen.

Midtjysk Brand og Redning rykkede ud til stedet med flere køretøjer.  Foto: Local Eyes

Samtidig arbejdes der på ledningskablerne. Ifølge Midt- og Vestjyllands Politi kan der være huse i området, som lige nu er uden strøm. Men det vil i så fald kun være i en meget begrænset periode.

- Den besked, vi har fået, fra el-forsyningen er, at ingen huse skulle være uden strøm. Man har to systemer i Kragelund, og det er ene er så berørt. Men husene kan få strøm fra den tilbageværende, siger indsatslederen fra Midtjysk Brand og Redning til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også 30-årig knallertkører afgået ved døden efter soloulykke

Politiet betegner episoden som en arbejdslykke. 

- Vi har derfor orienteret Arbejdstilsynet, som nu kigger nærmere på sagen, lyder det fra vagtchefen. 

Ulykken giver ikke de store trafikale problemer på Buskhedevej, da vejen i forvejen var delvis spærret på grund af vejarbejde.

Du kan se video og billeder fra branden optaget af Local Eyes øverst i artiklen.