Mand med fipskæg bad om jordbærtærte men trak en kniv

To unge medarbejdere på 19 og 20 år fik sig en grim oplevelse, da LokalBrugsen på Vorregårds Allé i Aarhus blev udsat for røveri i går

Det var i denne butik, at røveriet fandt sted mandag aften. Foto: Google Street View

Hvad to medarbejdere regnede med var en ganske almindelig kunde, viste sig i går at være en røver med en kniv.

Episoden skete omkring klokken 21, og de to medarbejdere, en 19-årig mand og en 20-årig kvinde, var ved at lukke LokalBrugsen på Vorregårds Allé i Aarhus N ned og var ved at tælle kassen op.

Læs også Mand med fipskæg har meldt sig selv: Var efterlyst for røveri

En mand kom hen til kassen og bad venligt om en jordbærtærte, men pludseligt hev han i stedet en kniv frem, hoppede over disken og truede med råb og fagter de to unge mennesker. 

Der er tale om et meget groft røveri, hvor gerningsmanden har en meget voldsom adfærd.

Helle Fly, Østjyllands Politi

Røveren forlangte, at de åbnede pengeskabet i butikken. Da der ikke var kontanter i pengeskabet, forlangte han, at de skulle vise ham, hvor pengene var. 

Til sidst fik han fat på en kasse med penge, som han tømte ned i en pose, han havde med.

Herefter truede han den 19-årige medarbejder til at udlevere sin telefon og tvang ham og hans kollega ind i baglokalet, hvor de skulle blive. Noget tid efter turde de to medarbejdere gå ud og ringe til politiet.

Meget groft røveri

Under gerningsmandens flugt fra butikken rendte han ind i en kunde, som politiet meget gerne vil i kontakt med. Vidnet beskrives som en yngre mand med fuldskæg. Den eftersøgte talte kort med kunden, inden han forlod LokalBrugsen. 

Læs også Skrald i vejkanten i Odder: - Det var helt grotesk

- Der er tale om et meget groft røveri, hvor gerningsmanden har en meget voldsom adfærd. Vi vil meget gerne i kontakt med den kunde, der befandt sig i butikken under røveriet, eller med andre personer, der kan give os oplysninger i sagen, siger politikommissær Helle Fly.

Oplysninger i sagen kan gives via tlf. 114.  

Signalement af gerningsmand

- Afrikansk af udseende, sort i huden
- Ca. 18-23 år- 162-165 cm høj- Spinkel til almindelig af bygning
- Kort mørkt hår og fipskæg på hagen
- Talte dansk uden accent
- Havde en hobbykniv med blåt plastic i hånden
- Iført sort kasket med et rundt, skinnende klistermærke på skyggen, mørk jakke med hætte og hvid lynlås og hvid skrift på siden af højre overarm.
- Under jakken bar han en hvid trøje med høj krave. Han havde mørke bukser på med en smal, lys stribe på siden af benene.
- Bar mørke sko med lys sål

Østjyllands Politi hører meget gerne fra personer, der var til stede omkring røveritidspunktet og som evt. har set eller hørt noget. Eller personer, der ved, hvem gerningsmanden er.