Forælder: Føler man bliver hørt i debatten

Der er glæde at spore blandt forældrene i Silkeborg over, at 10 byrådspolitikere nu har ændret holdning til den nye skolestruktur

02:23

1 af 2

10 ud af 31 medlemmer af byrådet i Silkeborg vender nu ryggen til et forslag om en ny skolestruktur i kommunen. Flere af dem erkender, at presset fra forældrene har fået dem til at ændre holdning.

- Det er simpelthen påvirkning fra forældrene. Det må jeg ærlig indrømme. Alle skal have lov til at blive klogere, lyder blandt andet forklaringen fra Dansk Folkepartis gruppeformand i Silkeborg, Harry Madsen.

Udvalgsformanden er åben over for borgernes alternativer

DF har sammen med De Konservative, Liberal Alliance, De Radikale Venstre, Enhedslisten og løsgængeren Leif Lund trukket støtte til forslaget, og det glæder en af de forælder, der har råbt op i protest.

Håber på en anden løsning

- Det er positivt, og man føler, at man bliver hørt. Jeg har været en af dem, der har råbt lidt op omkring, om der nu er demokrati i Silkeborg, fortæller forælderen Maria Greve Svendsen.

Silkeborgs borgmester: Der bliver ikke lukket skole-matrikler

Hun tog i sidste uge initiativ til en underskriftsindsamling mod forslaget om en ny skolestruktur. Den gav 10.000 protestunderskrifter.

- Mon ikke politikerne nu får åbnet lidt op og får talt sammen. Jeg er nødt til at håbe på, de får fundet en løsning, siger Maria Greve Svendsen.

Forslaget går ud på at lave ni skoledistrikter ud af de 27 nuværende skoler.

Se hele indslaget om de ændrede holdninger til skolestrukturen i Silkeborg øverst