- Behov for ekstern hjælp til ny struktur

De Konservatives Mia Schmidt ser hjælp udefra som en løsning på at finde frem til den rette skolestruktur i Silkeborg

06:21

1 af 2

I Silkeborg har debatten om kommunens skolestruktur raseret stort set siden kommunesammenlægningen i 2007. Lukninger af skoler, skolefællesskaber og fredning af landsbyskoler har været blandt emnerne. Nu har de enkelte skoler selv kommet med input, som politikere skal diskutere ud fra.

Men næstformanden for Børne- og Ungevalget, Mia Schmidt (K), tror ikke opgaven med at finde frem til en ny skolestruktur er en, som byrådsmedlemmerne selv kan løse.

Skolestruktur i Silkeborg bliver udsat et år

- Den her proces har været i gang siden 2007, og jeg synes, at forhandlingerne er fastlåst. Det er svært at samle fornuft og følelser. Så måske ville det være en idé at søge ekstern hjælp, lyder det fra Mia Schmidt.

For hende er alle muligheder i spil - også skolelukninger. Sådan virker det ifølge hende ikke til, at det er hos alle byrådskollegaerne.

Fået kvalificerede bud fra skolelederne

- Der er mange dagsordenener i spil, hvor folks følelser spiller ind. Derfor kunne hjælp udefra være gavnligt - selvfølgelig skal vi stadig sætte ord på, hvordan vi kunne tænke os, skolestrukturen bliver. Så det er et samarbejde, siger Mia Schmidt.

Den udmelding undrer imidlertid formanden for Børne- og Ungeudvalget, Søren Kristensen (S). Han ser frem til den kommende tids forhandlinger om skolestrukturen.

Trækker støtten til forslag om skolestruktur

- Vi har fået kvalificerede bud fra skolelederne, som vi skal arbejde ud fra. En ny skolestruktur er ikke nem at forhandle på plads, men nu skal vi gå i dybden med de input, vi har fået. Så tror jeg også, skolerne har respekt for, at det vil tage tid, forklarer Søren Kristensen.

De kommende drøftelser skal ske med udgangspunkt i svar på ni spørgsmål, som Silkeborg Kommune har sendt ud til de 27 skolebestyrelser.

Du kan se interviews med de to politikere øverst på siden.