Ny færge mellem Aarhus og Samsø udskydes et år

Den nye samsøfærge skulle have sejlet mellem Samsø og Aarhus til sommer.

Der kommer ikke til at sejle en færge mellem Samsø og Aarhus til sommer som planlagt.

Det har coronakrisen nu også sat en stopper for.

Det fortæller færgedirektøren hos Samsø Rederi til TV2 ØSTJYLLAND.

- Vi kan simpelthen ikke få den synet i Kina, som vi skal. Den skal testsejles og kontrolleres sammen med Søfartsstyrelsen, inden den kommer til Danmark, og det har vi ikke mulighed for, siger Carsten Kruse til TV2 ØSTJYLLAND.

Denne video viser byggeriet af den nye færge i Kina.

Færgen bygges i Kina, og det er Udenrigsministeriets nye rejsevejledninger for verden, der har sat en stopper for projektet.

Ministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser i hele verden på grund af risikoen for smitte med corona-virus.

Bliver udskudt et år

Den ny færge har været mange år undervejs, og er indtil videre er den udskudt til foråret 2021.

Hvornår den præcis skal sejle, besluttet kommunalbestyrelsen, men færgedirektøren mener, at folk godt kan vente et år mere.

quote Jeg er selvfølgelig træt af det, men når man tænker på alt det, der sker i samfundet lige nu, er det en biting.

Carsten Kruse, færgedirektør, Samsø Rederi

- Jeg er selvfølgelig træt af det, men når man tænker på alt det, der sker i samfundet lige nu, er det en biting. Nu har folk ventet så mange år på den, at de godt kan vente et år mere, siger Carsten Kruse.

Færgen skal overholde danske standarder, og det skal Søfartsstyrelsen godkende sammen med folk fra Samsø Rederi, inden den kommer til Danmark.

Samsø Rederi håber, at det kan ske til efteråret, og at den derefter kan komme til Danmark.

Faktisk bedre at vente

Rederiet kommer ikke til at tabe penge på at udskyde projektet, og færgedirektøren kan faktisk se flere fordele i at udskyde projektet.

Den nye hurtigfærge mellem Sælvig og Aarhus kommer til at hedde Lilleør og får plads til knap 300 passagerer og 60 cykler. 
Den nye hurtigfærge mellem Sælvig og Aarhus kommer til at hedde Lilleør og får plads til knap 300 passagerer og 60 cykler.  Foto: Samsø Rederi

- Planen var, at vi skulle have ansat nogle folk i fire måneder og lavet kurser for dem og fyret dem igen. Nu kan vi ansatte dem til foråret næste år, og så er deres kontrakter varige, siger færgedirektøren.