VIDEO: Kampklædt politi i Randers: Tre anholdt

Østjyllands Politi har i løbet af fredag været til stede ved flere adresser i det nordlige Randers. De reagerede på et tip om en bevæbnet mand

00:25

Her er politiet til stede ved lejligheder på Hadsundvej.

Her er politiet til stede ved lejligheder på Hadsundvej.

Her er politiet til stede ved lejligheder på Hadsundvej.

1 af 4

Opdateret klokken 16.45.

Kampklædte betjente i stort antal har arbejdet ved flere adresser i det nordlige Randers fredag. Det er nu blevet gjort offentligt, hvorfor politiet har været så massivt til stede i byen. 

To anmeldere har i morges kontaktet politiet og fortalt, at de omkring Jennumparken i Randers har set en mand på cykel medbringe en våbenlignende genstand.

Beskrivelserne af manden fik politiet til at fatte mistanke til en 26-årig mand, som der er blevet ledt efter på flere adresser i Randers. 

Læs også 27-årig cyklist døde i ulykke - nu sigtes lastbilchauffør

Først var politiet til stede i Jennumparken, hvor efter aktionen fortsatte ved lejligheder på Hadsundvej ikke langt fra parken. 

- Når vi får en anmeldelse om, at der muligvis er set et våben, så gør vi selvfølgelig, hvad vi kan for at få fundet det våben og den person, der er set med det. Derfor har nogle borgere i det nordøstlige Randers muligvis set en del politifolk i området i dag, men det er altså et udtryk for, at vi tager sådan en anmeldelse alvorligt, siger vicepolitiinspektør Lennart Glerup i en pressemeddelelse. 

Læs også 41-årig kvinde kom i tvivl midt i sving - så kom letbanetoget

Klokken 14.23 fik politiet fat i den mistænkes lillebror. Det skete på Falkevej i Randers. Lillebroren blev fundet i besiddelse af et luftgevær, som politiet regner med, er det selvsamme våben, som to anmeldere så den 26-årige mand i besiddelse af. 

Senere mødte den 26-årige mand selv op på politigården i Randers, og han bliver i øjeblikket afhørt. 

Læs også Uheld på E45 ved Randers: Lang rejsetid

Både den 26-årige mand og hans 20-årige lillebror er blevet anholdt af politiet og sigtet for overtrædelse af våbenloven. En 33-årig mand, der blev set sammen med den 26-årige, er også blevet anholdt. 

De ventes alle tre løsladt efter endt afhøring. 

Se mere i videoen øverst i artiklen.