Veteraner klar til kamp

Skal kæmpe om titlen som Danmarksmester i senior-skak

Jørgen Hvenekilde bliver med sine 80 år alderspræsident til Senior-DM i skak.

Det kommer til at vrimle med skak-entusiaster i Randers - den slags der til trods for at alderen trykker holder ved deres interesse. Randers Skakklub byder nemlig sammen med Dansk Skak Union velkommen til Senior-DM.

Deltagerne komme fra hele landet, men Østjylland er flot repræsenteret ved mesterskaberne, der afholdes lørdag d. 7. februar,

Blandt deltagerne er den 70-årige Jørn Sloth fra Nordre Skakklub i Århus. Han har tidligere opnået titlen som stormester i korrespondanceskak, der foregik via brev, og har vundet verdensmesterskabet i denne disciplin af skakspillet i 1980. Jørn Sloth var også med på det danske hold ved OL i skak i 1972 og har i alt haft 52 landskampe for Danmark. Han har tidligere vundet Senior-DM i både 2009, 2010 og 2014.

-Jeg har spillet skak, siden jeg var dreng, og fortsætter naturligvis med det, fordi jeg synes, at det er sjovt. Efter jeg er blevet pensionist er der glædeligvis blevet mere tid til det, og så holder det jo også hjernen klar - ligesom kryds og tværs, siger Jørn Sloth i en pressemeddelelse.

Alderspræsidenterne er Jørgen Hvenekilde, Nørrebro Skakklub og Oluf Øe, Randers Skakklub, der i år fylder 80.

Senior-DM i skak løber over en uge. Den samlede vinder i hver klasse får foruden æren en rejsepræmie til en værdi af 6.000 kroner.