Verdensmester træner i Randers

Den 18-årige verdensmester i racerunning, Nikolaj Overgaard Christensen, har fundet de perfekte træningsforhold i Randers

Nikolaj Overgaard Christensen er verdensmester i racerunning, der er en sport for handicappede på en specialbygget 3-hjulet løbecykel uden pedaler, og verdensmesteren træner i Randers.

Han kommer egentlig fra Struer til Randers, der ligger cirka 100 kilometer fra Randers - en køreturen på lidt over tre timer tur-retur.

Men den tager Nikolaj Overgaard Christensen og hans familie gerne mindst en gang om ugen, for i Randers kan han træne gratis på Randers Sundhedscenter med hjælp fra den nyeste teknologi inden for området.

Har forbedret løbestil

- Vi kører gerne turen til Randers, fordi det er så godt for Nikolaj at træne her. Hans løbestil er blevet bedre, og han har desuden fået en bedre rytme, fortæller Annette Overgaard Christensen, der er Nikolajs mor.

Lignende træningsmuligheder findes tættere på, hvor Nikolaj Overgaard Christensen bor, men Randers Sundhedscenter er det nærmeste sted med de helt rigtige faciliteter, og så tilbyder centret at tage imod borgere fra andre kommuner, der er godkendt til gratis fysioterapi.

Desuden benytter Nikolaj Overgaard Christensen chancen til at træne på banerne ved Randers Freja, når han er i byen.

Nikolaj Overgaard Christensen er verdensmester på 100 og 200 meter i racerunning. Den seneste titel fik han i Holland i 2013, og han skal af sted til London og forsvare titlerne igen i år.

Ambitioner om OL

Men han vil gerne dyste om mere end verdensmesterskaberne.

- Jeg har en drøm om at blive den første olympiske mester i racerunning, siger Nikolaj Overgaard Christensen.

Racerunning er endnu ikke en paraolympisk disciplin, men alt tyder på, at den bliver det inden OL i Tokyo i 2020, og Nikolai Overgaard Christensen er en af de tre danskere fra landsholdet, der bliver peget på som mulige deltagere.