Tradium bygger tømrerskole til 50 millioner kroner

Skolen samler en række af erhvervsskolen Tradiums aktiviteter i Randers under samme adresse

Foto: Tradium Randers

Man hører gang på gang, at der er mangel på tømrere, murere og i det hele taget håndværkere. 

Det kan derfor måske lyde mærkværdigt, at erhvervsskolen Tradium i Randers nu har besluttet sig for at bygge en splinterny tømrerskole i nordbyen til 50 millioner kroner.

Læs også Silas, Ditte og syv andre østjyder vandt guld til DM i Skills

Men det er der rigtig god grund til, fortæller bestyrelsesformand Søren Sørensen fra Tradium. Skolen har god succes med at tiltrække håndværkere. I øjeblikket har skolen omkring 270 elever på tømreruddannelsen.

- Træerne gror ikke ind i himlen, men vi er en af de heldige skoler, der har fremgang på erhvervsuddannelserne. Det er vi rigtig glade for. Vi vil  selvfølgelig gerne have flere, og det vil tømrermestrene også, siger Søren Sørensen til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Sådan kommer den nye tømrerskole til at se ud indenfor.  Foto: Tradium Randers

Den nye tømrerskole kommer til at ligge på Blommevej i Randers Nord, hvor skolen i forvejen har samlet sine murer- og autouddannelser. Bygningen skal bygges af PN Erhvervsbyg og kommer passende nok til at bygges i træ. 

- Det er ikke det billigste projekt, men det er det mest gennemtænkte projekt. I dag handler det om at skabe et ungdomsmiljø og ikke bare putte en masse elever ind i en klasse og lade dem banke i noget træ. Der skal være god plads og æstetik, siger bestyrelsesformand Søren Sørensen. 

I dag er tømreruddannelsen i Randers placeret på Vester Allé 26 i midtbyen. Når tømrerne rykker ud, vil bygningen blive omdannet til et skolehjem for de elever, som bor på skolen under deres uddannelse.