Tiltag oplever stor opbakning: Legetøj bliver doneret i bunkevis

Randers Kommune og Dantoy har indgået et samarbejde om genbrug af legetøj, og projektet har indtil videre fået stor opbakning.

I knap en måned har man kunne finde en container på Randers Genbrugsplads med en Dantoy-plakat på siden. Her har det været muligt at donere sit brugte legetøj fra Dantoy, og tirsdag var det så tid til første status på projektet.

Sammen med Randers-borgmester Torben Hansen (S) var Dantoy mødt op for at se, hvor meget legetøj der indtil videre var blevet samlet ind. Resultatet viste tre fyldte paller, og det er ifølge legetøjsproducenten mere end godkendt.

- Det blev jeg da lidt rørt over, at der på en måned på én station er kommet så meget. Jeg synes, at vi har haft en flyvende start med, at det er blevet taget godt imod, siger Inge Knakkergaard, Kvalitets- og miljøkoordinator for Dantoy til TV2 ØSTJYLLAND.

Samarbejde med Randers Kommune

Aftalen omkring indsamlingen af legetøj er lavet i samarbejde med Randers Kommune. Dantoy startede med at henvende sig til fire forskellige kommuner, og her var Randers de første til at melde tilbage.

Projektet er blevet til i et samarbejde mellem Dantoy og Randers Kommune.
Projektet er blevet til i et samarbejde mellem Dantoy og Randers Kommune.

- Der skete det, at Randers sagde "Hvornår kommer I? Vi har en container klar." Så kunne vi ikke andet end at sige, at så starter vi med Randers, siger Inge Knakkergaard.

Dantoys mål er at samle mindst tre tons legetøj ind, da det er mindstekravet for at kunne lave en produktion med genanvendt plastik. Men med den gode start er Inge Knakkergaard optimistisk.


- Det er jeg slet ikke i tvivl om, at vi nok skal nå. Jeg vidste ikke, om det ville tage et år, men med det tempo, der er på, så kommer vi meget hurtigt op på de mængder, så vi kan lave noget spændende, siger hun.

Og den gode start betyder også, at projektet formentlig snart udvides til flere kommuner.

- Den her enorme måde at blive modtaget på gør, at vi får blod på tanden for at fortsætte, siger Inge Knakkergaard.

I første omgang udvides projektet i Randers Kommune til også at inkludere daginstitutioner, hvor der også skal indsamles brugt legetøj.