Tak du ramte plet: Kloge skraldespande bliver i Randers

I foråret erstattede Randers Kommune 130 almindelige skraldespande med 30 intelligente skraldespande. Nu får de lov at blive stående

De næste fire år får du fortsat et tak med på vejen, når du smider skrald ud i Randers midtby. De 30 intelligente skraldespande som Randers Kommune som et forsøg skiftede 130 almindelige skraldespande ud med, har fungeret så godt, at de nu får lov at blive stående. 

Skraldespandene presser selv skraldet sammen og giver besked, når de skal tømmes. Det har betydet mindre affald i gaderne i Randers og mere tid til andet arbejde for kommunens driftsfolk. 

De intelligente skraldespande siger pænt tak, når du afleverer et stykke skrald. 
De intelligente skraldespande siger pænt tak, når du afleverer et stykke skrald. 

Også blandt borgerne er skraldespandene populære. Randrusianerne havde selv mulighed for at komme med bud på, hvad skraldespandene skulle sige, da de blev sat op i foråret. Derfor er mange af kommentarerne skabt af borgerne selv.

- Det er meget positivt, at borgerne har taget så godt imod de nye skraldespande, og at Randers er blevet renere. Derfor ønsker udvalget, at fortsætte de gode resultater med de intelligente skraldespande, forklarer Frank Nørgaard, formand for Miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune i en pressemeddelelse.

Skraldespandene fungerer også som reklame for nogle af de natur - og kulturtilbud, der kan opleves i Randers. Det gælder blandt andet en bisonokse fra Vorup Enge, en kajakroer på Gudenåen og statuen af Niels Ebbesen.
Skraldespandene fungerer også som reklame for nogle af de natur - og kulturtilbud, der kan opleves i Randers. Det gælder blandt andet en bisonokse fra Vorup Enge, en kajakroer på Gudenåen og statuen af Niels Ebbesen. Foto: Randers Kommune

Det nuværende forsøg med de intelligente skraldespande udløber om fem måneder. Kommunen vil efterfølgende lease de intelligente skraldespande i fire år. '

VIDEO: Se TV2 ØSTJYLLANDS indslag om de smarte skraldespande. Indslaget er fra april 2017.
ic17167-samso-exterior_6

Skal du med? Spritny hurtigfærge giver gratis prøvetur

hacker hacke hacking kriminalitet IT IT-kriminalitet itkriminalitet hackerangreb computer tastatur pc hanske

Mere end 350 sider ramt: 25-årig dømt i stor sag om cyberangreb

politibil

Politistation får flere betjente

Konflikt vej rute 26

Bil hejst 17 meter op i luften: Konflikt blusser op igen

80_percent

play Politikere: Drop lempelse af dyrevelfærdslov

Spærring af Silkeborgvej

Skud muligvis affyret i vejkryds: Politi massivt til stede

Dagens mest læste