Sundheden halter efter i udkantsby: Nu bliver der gjort noget ved det

Det står skidt til med sundheden i blandt andet Havndal-området nordøst for Randers. Det skal et nyt sundhedshus råde bod på.

En ny sundhedsundersøgelse fra Region Midtjylland slår fast, at sundheden i den nordøstlige del af Randers halter bagefter, når det handler om blandt andet rygning og overvægt.

Det vil de randrusianske politikere gøre noget ved, og en del af løsningen er et nyt sundhedshus i byen Havndal, der ligger i udkanten af kommunen.

- Det, at have sundhedshuset her, kan gøre, at vi kan nå de borgere, der på anden vis kan have svært ved at komme til Randers by, siger sundhedschef i Randers Kommune, Christina Breddam, til TV2 ØSTJYLLAND.

Én af dem, der kommer til at få glæde af det nye sundhedshus, er Karen Magrethe Lassen, der lider af Schlerose. Indtil videre har det været svært for hende og hendes mand Preben Laursen at komme til den træning, hun har brug for, fordi de bor langt væk fra de regionale sundhedstilbud.

- I øjeblikket, når der er træning, så kører vi til Hadsund, og det ville være nemmere bare at skulle herop, siger Preben Laursen til TV2 ØSTJYLLAND.

Men forhåbentligt bliver det nemmere nu, hvor sundhedstilbuddene er indenfor gåafstand.

- Det bliver lettere at gå til noget. Så kan jeg slippe for at blive så træt af at skulle fragte mig selv det ene og det andet sted hen hele tiden, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Karen Margrethe Lassen fortæller, at det er bøvlet at skulle køre, hver gang hun skal til træning. Med det nye sundhedshus kan de lade bilen stå.
Karen Margrethe Lassen fortæller, at det er bøvlet at skulle køre, hver gang hun skal til træning. Med det nye sundhedshus kan de lade bilen stå.

Sundhedshuset indeholder blandt andet tandpleje, sundhedspleje, høre- og synscenter, en babycafe og en rehabilitetsafdeling. Og de mange tilbud glæder udvalgsformand for Landdistriktsudvalget i Randers Kommune, Anne Hjortshøj.

- Det kommer til at betyde, at vi får nærheden tilbage i sundhedstilbuddene og andre kommunale borgertilbud. Nu kan vi få det her i byen, i stedet for at vi skal helt til Randers hver gang, og det er rigtig dejligt, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Det nye sundhedshus blev indviet i går - fredag.