SOSU-assistent i debatfinale: Vil bekæmpe "Uddannelse-snobberi"

23-årige Agnes Daugbjerg fra Randers er i finalen i DM i debat, der afholdes under folkemødet på Bornholm

Når Agnes Daugbjerg stiller sig op på scenen i DM i debat under folkemødet på Bornholm, vil hun gerne tale om ”uddannelsessnobberi”. Den 23-årige SOSU-assistent fra Randers har selv oplevet snobberiet fra flere kanter.

-  Jeg mødte selv en rektor i gymnasiet, der sagde, jeg kunne være blevet til noget, den dag jeg valgte at droppe ud af gymnasiet for at blive social- og sundhedsassistent. Så det er den måde folk ser vores fag på. Den uvidenhed har de omkring det at være SOSU-ansat, siger Agnes Daugbjerg.

Agnes Daugbjerg vil gerne have at alle fag bliver lige meget værd, og at man anerkender et fag som eksempelvis SOSU-assistent.

- Det, jeg kan lære, er jo at argumentere bedre og fortælle bedre om min sag. Og ved at gøre det, så bliver jeg jo også en bedre ambassadør for mit fag, siger Agnes Daugbjerg.

Men selvom hun har et klart budskab, debatterer hun dog ikke kun i egne mærkesager under DM i debat, men også i andre emner.

- Det er jo en debatkonkurrence, jeg er med i, så for mig er det også vigtigt at vise, at jeg kan andet end at debattere uddannelse og social- og sundhedsfagene, og udfordre mig selv på nogle helt andre politiske emner, siger Agnes Daugbjerg. 

Finalen i DM i debat på folkemødet bliver afgjort lørdag eftermiddag.

Herunder kan du se videoen med 23-årige Agnes Daugbjerg.