Risikerer at blive sat ud

En familie fra Romalt risikerer at måtte flytte. Lejekontrakten gælder kun i to år, og så kan manden ikke få forlænget sin opholdstilladelse.

Genrefoto.

Familien Bowler er Dansk og New Zealandsk. Familien bor i deres drømmehus i Romalt ved Randers, men de risikerer at måtte gå fra den før tid. Udlændingeservice forlanger, at parret har en lejekontrakt der gælder i tre år, og familien har kun en en to-årig kontrakt.

"Problemet" er, at manden i familien er fra New Zealand. Han er gift med danske Maria, men er ikke dansk statsborger. Han har boet i Danmark siden 2004, og da han i marts 2009 forsøgte at få sin opholdstilladelse forlænget, fik han at vide, at det ikke kunne lade sig gøre. Forklaringen er, at familien har en lejekontrakt, der kun gælder for to år. Den skal gælde for mindst tre.

Men måske er der politisk hjælp at hente.

- Det er jo ikke rimeligt, at de skal tvinges ud i en anden bolig for at få forlænget opholdstilladelsen. De er jo begge i job, og det er jo sådan nogle mennesker, vi gerne vil hjælpe, siger Kim Christiansen, der er medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti.

Udlændingeservice har endnu ikke færdigbehandlet sagen.