Rasmussen fra Langå er videre til Melodi Grand Prix-finalen

Jonas Flodager Rasmussen fra Langå ved Randers går videre til finalen i Eurovision, der finder sted lørdag

Den østjyske Melodi Grand Prix-deltager Jonas Flodager Rasmussen fra Langå ved Randers er klar til finalen i Eurovision.

Det står fast efter torsdagens semifinale, hvor i alt ti sange kvalificerede sig til lørdagens finale i den portugisiske hovedstad, Lissabon. Rasmussen optrådte med sangen "Higher Ground", som han vandt den danske finale med tilbage i februar.

I finalen skal Rasmussen blandt andet kæmpe mod Sverige og Norge, der også blev tildelt en billet videre.

I Eurovision har hvert land en fagjury, der består af musikkyndige og branchefolk, og deres stemmer tæller ligeligt med tv-seernes.

Også Australien, Ukraine og Serbien var blandt landene, der gik videre fra torsdagens semifinale.

Så glad var Jonas Flodager Rasmussen, da han vandt det danske Melodi Grand Prix i Aalborg i februar. På lørdag skal han forsøge at gentage kunststykket i den europæiske finale.
Så glad var Jonas Flodager Rasmussen, da han vandt det danske Melodi Grand Prix i Aalborg i februar. På lørdag skal han forsøge at gentage kunststykket i den europæiske finale. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Er langt fra favorit til sejren

I Eurovision har hvert land en fagjury, der består af musikkyndige og branchefolk, og deres stemmer tæller ligeligt med tv-seernes.

Også Australien, Ukraine og Serbien var blandt landene, der gik videre fra torsdagens semifinale.

I alt 20 lande har kvalificeret sig fra de to semifinaler, mens seks lande er direkte i finalen. Det drejer sig om Storbritannien, Tyskland, Spanien, Frankrig og Italien, mens Portugal som værtsland også er sikret en finaleplads.

Ifølge bookmakerne er Cypern, Norge, Frankrig og Israel blandt de lande, som spillefugle især har sat deres penge på som vindere af konkurrencen. Danmark er langt fra favorit til sejren, men var dog på forhånd spået en plads i finalen.

Jonas Flodager Rasmussen, der går under kunstnernavnet Rasmussen, vandt i februar det danske melodigrandprix i Aalborg med "Higher Ground", der er skrevet af Niclas Arn og Karl Eurén.

Sidste år gik Danmark med Anja Nissen og sangen "Where I Am" videre til finalen, men året før det, i 2016, måtte danske Lighthouse X allerede forlade Eurovision i semifinalen. Det samme skete for Danmarks deltagere i 2015, Anti Social Media.

Finalen bliver i år afholdt i Lissabon i Portugal, da portugisiske Salvador Sobral sidste år sejrede i musikkonkurrencen med nummeret "Amor Pelos Dois". Det er første gang, Portugal har vundet Eurovision.

Danmark vandt senest Eurovision i 2013, da Emmelie de Forest charmerede Europa med nummeret "Only Teardrops". Før det havde Brødrene Olsen vundet konkurrencen i år 2000 med sangen "Fly On The Wings Of Love", mens Grethe og Jørgen Ingmanns “Dansevise" i 1963 var det første danske nummer, der vandt det store show.

Finalen i Eurovision finder sted lørdag og sendes direkte på DR1 klokken 21.00.

VIDEO: Tidligere i år blev Jonas Flodager Rasmussen hyldet på rådhuset i Randers. Videoen er fra marts 2018.

BLÅ BOG: JONAS FLODAGER RASMUSSEN

Pernille Blossom

playCorona kickstartede drømmen: Pernille snitter på livet løs

storke storkepar storkeunger Enslev

playEfter unger døde: Nu får landsby ny storkerede

20200618-125749-L-1920x1280we

Østjysk politiker ånder lettet op: Klar til en ny start for samarbejdet med USA

Indehaver performance fitness Bjørn

play Deltagere til udendørs fitness blev sigtet: Nu har politiet droppet sagen

Skærmbillede 2021-01-20 kl. 19.30.26

Østjysk virksomhed om præsidentskifte: - Vi ser frem til, at der kommer ro og kontrol

test corona covid-19

Mobile testcentre bruges alt for lidt, mener regeringen - indkalder kommuner til hastemøde