Grand Prix-viking hyldet i Randers: - Du har gjort noget ekstraordinært

Jonas Rasmussen er blevet en lokal folkehelt efter sejren ved det danske Melodi Grand Prix. Fredag var han inviteret indenfor på rådhuset

For godt en måned siden kunne Jonas Rasmussen gå ubemærket ned ad gaden. I dag er han national helt og er Danmarks store håb, når det europæiske Melodi Grand Prix afholdes i maj.

I Randers-området er stoltheden over 'Vikingen fra Langå' ekstra stor. Derfor var den 33-årige lokale sangstjerne fredag inviteret indenfor på rådhuset, hvor han blev hyldet med champagne og kransekage.

Byrådssalen Randers har ry for at være et sted, hvor bølgerne går ekstra højt, når de lokale politikere er uenige. Når det handler om Melodi Grand Prix er de folkevalgte tilsyneladende anderledes enige: Jonas er en helt!

- Han er en vigtig rollemodel. Han er en, som folk kommer til at se op til, og som mange allerede ser op til. Jeg tror, det er vigtigt, at man har nogle rollemodeller, når man kaster sig ud i sang og musik, sagde borgmester Torben Hansen (S) til TV2 ØSTJYLLAND i forbindelse med Jonas Rasmussens besøg i byrådssalen.

- Som jeg også har sagt til ham, så er Jonas stille og rolig med fødderne solidt plantet i den jyske muld. Det er rigtigt godt. Og sådan skal fyrtårne også være.

Borgmester Torben Hansen (t.h.) gav Jonas Rasmussen nogle pæne ord med på vejen, da Langå-musikeren blev hyldet på rådhuset.
Borgmester Torben Hansen (t.h.) gav Jonas Rasmussen nogle pæne ord med på vejen, da Langå-musikeren blev hyldet på rådhuset.

Pludselig popularitet

I Randers er forventningerne til Jonas Rasmussen og hans vindersang, 'Higher Ground', ekstra store.

Lykkes det ham at gå hele vejen, er det anden gang på forholdsvis få år, at en kronjyde vinder den internationale konkurrence.

quote Det er surrealistisk. Det er ikke noget, som man regner med sker fra den ene dag til den anden.

Jonas Rasmussen

Der er kun fem år siden, at Emmelie de Forest i 2013 vandt det europæiske Melodi Grand Prix med sangen 'Only Teardrops'.

Indtil videre tager Jonas Rasmussen dog den pludselige berømmelse med ydmyghed, selv om han erkender, at hans popularitet er kommet meget pludselig.

- Det er surrealistisk. Det er ikke noget, som man regner med sker fra den ene dag til den anden, forklarer han.

Han er dog glad for de mange nye mennesker, han har mødt siden sejren ved det danske grand prix i Aalborg for godt en måned siden.

- Jeg tager alt det med, som kommer. Jeg synes bare, det er sjovt og sødt, når folk helt generte kommer hen og vil have en autograf.

Det europæiske Melodi Grand Prix finder sted i den portugisiske hovedstad, Lissabon, i maj.

Oplev Jonas Rasmussens besøg på rådhuset i Randers i videoen øverst i artiklen. Nedenfor kan du se eller gense vindersangen fra Melodi Grand Prix. 

 

BLÅ BOG: JONAS FLODAGER RASMUSSEN

Fældede træer grenå

Mystik om fældede træer: - Jeg kan ikke erindre noget lignende, siger kommune-chef

Inge Wie Nielsen psykisk sårbare

playPsykisk sårbare Inge føler sig forrådt af partihopper

coronavirus test

Skærpede retningslinjer for nære kontakter: Skal bremse mutation

Skærmbillede 2021-01-19 kl. 15.57.51

Østjysk efterskoleelev med opsang: Vi mister vigtige minder, men andre kan miste livet

Jim-kopi kopi

playØstjyske Jim er måske Danmarks største Dolly Parton fan

øjenvipper

Randers-virksomhed ransaget: Ejer sigtet for bedrageri