Grand Prix-viking hyldet i Randers: - Du har gjort noget ekstraordinært

Jonas Rasmussen er blevet en lokal folkehelt efter sejren ved det danske Melodi Grand Prix. Fredag var han inviteret indenfor på rådhuset

02:02

VIDEO: Se Jonas Rasmussen blive hyldet på rådhuset i Randers.

For godt en måned siden kunne Jonas Rasmussen gå ubemærket ned ad gaden. I dag er han national helt og er Danmarks store håb, når det europæiske Melodi Grand Prix afholdes i maj.

I Randers-området er stoltheden over 'Vikingen fra Langå' ekstra stor. Derfor var den 33-årige lokale sangstjerne fredag inviteret indenfor på rådhuset, hvor han blev hyldet med champagne og kransekage.

Byrådssalen Randers har ry for at være et sted, hvor bølgerne går ekstra højt, når de lokale politikere er uenige. Når det handler om Melodi Grand Prix er de folkevalgte tilsyneladende anderledes enige: Jonas er en helt!

Læs også Østjysk vikingesang vinder melodigrandprix

- Han er en vigtig rollemodel. Han er en, som folk kommer til at se op til, og som mange allerede ser op til. Jeg tror, det er vigtigt, at man har nogle rollemodeller, når man kaster sig ud i sang og musik, sagde borgmester Torben Hansen (S) til TV2 ØSTJYLLAND i forbindelse med Jonas Rasmussens besøg i byrådssalen.

- Som jeg også har sagt til ham, så er Jonas stille og rolig med fødderne solidt plantet i den jyske muld. Det er rigtigt godt. Og sådan skal fyrtårne også være.

Borgmester Torben Hansen (t.h.) gav Jonas Rasmussen nogle pæne ord med på vejen, da Langå-musikeren blev hyldet på rådhuset.

Pludselig popularitet

I Randers er forventningerne til Jonas Rasmussen og hans vindersang, 'Higher Ground', ekstra store.

Lykkes det ham at gå hele vejen, er det anden gang på forholdsvis få år, at en kronjyde vinder den internationale konkurrence.

Det er surrealistisk. Det er ikke noget, som man regner med sker fra den ene dag til den anden.

Jonas Rasmussen

Der er kun fem år siden, at Emmelie de Forest i 2013 vandt det europæiske Melodi Grand Prix med sangen 'Only Teardrops'.

Indtil videre tager Jonas Rasmussen dog den pludselige berømmelse med ydmyghed, selv om han erkender, at hans popularitet er kommet meget pludselig.

- Det er surrealistisk. Det er ikke noget, som man regner med sker fra den ene dag til den anden, forklarer han.

Læs også Sejrende viking vender hjem: - Jeg vil ikke være en kliché

Han er dog glad for de mange nye mennesker, han har mødt siden sejren ved det danske grand prix i Aalborg for godt en måned siden.

- Jeg tager alt det med, som kommer. Jeg synes bare, det er sjovt og sødt, når folk helt generte kommer hen og vil have en autograf.

Det europæiske Melodi Grand Prix finder sted i den portugisiske hovedstad, Lissabon, i maj.

Oplev Jonas Rasmussens besøg på rådhuset i Randers i videoen øverst i artiklen. Nedenfor kan du se eller gense vindersangen fra Melodi Grand Prix. 

Rasmussen - Higher Ground | Dansk Melodi Grand Prix 2018 | DR1

 

BLÅ BOG: JONAS FLODAGER RASMUSSEN

Navn: Jonas Flodager Rasmussen

Alder: 33 år

Fødested: Viborg

Nationalitet: Dansk

Uddannelse: Cand.mag. i musikvidenskab og dramaturgi

Karriere: Underviser på Scenekunstskolen ved Kulturskolen Viborg og ved Aarhus Teater Læring. Ved siden af er han frontfigur i bandet Hair Metal Heröes, der optræder med rockhits fra 1980'erne

Civilstand: Gift med Mia Flodager og far til døtrene Aia og Selma.

Bopæl: Langå

Jonas Flodager Rasmussen debuterede i melodigrandprixet under efternavnet Rasmussen

Nummeret "Higher Ground" er skrevet og komponeret af de to svenske sangskrivere Niclas Arn og Karl Eurén, som begge har haft flere sange med i det svenske melodigrandprix, Melodifestivalen, gennem årene

Kilder: DR, TV2 ØSTJYLLAND, Randers Amtsavis