Rasmus Seebach svinger penslen

Maler afrikansk graffiti-maleri for Unicef 

Rasmus Seebach med sin afrikanske graffiti-kunst

Hvis man har lyst til at få maleri af sangeren Rasmus Seebach hængt op over sofaen derhjemme, er der nu mulighed for at købe et værk fra hans hånd på auktion og samtidig støtte et godt formål. 

Sammen med 12 andre danske musikere har han malet et maleri for at hjælpe underernærende afrikanske børn. Målet er, at billederne bliver solgt på en netauktion på QXL. Indtægten fra auktionen går til UNICEF By Randers, der støtter den tørkeramte provins Karamoja i Uganda.

Billedkunster Hanne Koch fra Galleri Randers og koncertarrangør Leif Bressum, Randers, står bag projektet. Rasmus Seebach valgte at male et afrikansk graffiti-maleri.

- Jeg har lavet et maleri, der sprutter af glæde. Det er nemlig mit indtryk at mange afrikanere, trods de forfærdelige ting, der sker dernede, godt kan finde et smil frem. Derudover skal det jo være et glad maleri, som mange forhåbentlig gerne vil have hængende på væggen, siger Rasmus Seebach i en pressemeddelelse.

Den danske troubadur Poul Krebs fra Samsø står også bag et af malerierne. Han har kun malet ganske få gange før i forbindelse med velgørenhed. På maleriet tager Poul Krebs os med ind i sit eget tekst-univers med sol, måne og landevej. Selv siger han, at det er et sommermaleri, der udelukkende er malet for det gode formål.

For billedkunster Hanne Koch har det være en oplevelse at male sammen med 13 musikere. Enkelte af billederne har hun også efterbehandlet, og hun er blevet meget overrasket over den seriøsitet og kreativitet, som musikerne har lagt i projektet.

Alle 13 malerier er blevet til efter koncerter i Randers og er et led i, at Randers Kommune er årets UNICEF By. Både børn, voksne, firmaer og organisationer i Randers-området samler som UNICEF By kollektivt ind til et UNICEF-projekt i den ugandiske provins Karamoja.

7. - 18. september udstilles alle 13 malerier hos Den Utraditionelle, St. Voldgade 7 i Randers. 

De medvirkende kunstnere er:

-Poul Krebs 
-Michael Falch
-Magtens Kooridorer
-Danser med Drenge
-Tue West
-Lars Lilholt og Copenhagen Drummers
-Anne Linnet
-Rasmus Seebach
-Xander og Marcus Linnet
-Anders Blichfeldt, forsanger i Big Fat Snake
-Mads Langer
-Fallulah
-Steen Jørgensen fra Sort Sol

Her fortæller Rasmus Seebach om sin debut som malende kunstner.

Læs mere om UNICEF by Randers her