Overfald i arrest: Forbund vil have flere fængselsbetjente

Et massivt personaleunderskud sætter fængselsbetjente i farlige situationer, lyder det fra deres forbund

Foto: Colourbox

Hvis vagtplanerne skal hænge sammen i landets fængsler og arresthuse, skal der ansættes 200 til 300 nye fængselsbetjente. 

Det er vurderingen fra Fængselsforbundet efter et groft overfald i Randers Arrest lørdag eftermiddag. Forbundets formand advarer om, at dårlig bemanding er et decideret sikkerhedsproblem.

SE OGSÅ: Kvindelig fængselsbetjent slået og snittet med barberblad

- I øjeblikket mangler vi mellem 200 og 300 fængselsbetjente bare for at besætte de vagter, der er. Så der vil fortsat være alenearbejde og forholdsvist få betjente på vagt. At udfylde det personaleunderskud, som vi har lige nu, er et stort problem.

- Og det gør i hvert fald ikke sikkerheden bedre, siger formand Kim Østerbye.

18-årig amok i Randers
Meldingen kommer, efter at en kvindelig fængselsbetjent lørdag eftermiddag blev overfaldet i Randers Arrest.

Overfaldet skete i en celle. En 18-årig mandlig indsat slog betjenten i hovedet, rev totter af hendes hår og snittede hende med et barberblad, oplyser Fængselsforbundet.

SE OGSÅ:  Statsfængsel Østjylland får nyt navn

Manden er anholdt og sigtet for vold mod tjenestemand. Han fremstilles i grundlovsforhør søndag, oplyser Østjyllands Politi.

- Vi skal klædes bedre på, og vi skal have de nødvendige ressourcer til at håndtere den type fanger, der er i fængslerne, siger Kim Østerbye fra Fængselsforbundet.