Kritik af bøde til Randers-spiller

DBUs bøde til Lasse Rise er urimelig, mener spillerforening

Lasse Rise (t.h.) har fået en bøde på 10.000 kr. af DBU. Foto: Randers FC

Det er ikke i orden, at Dansk Boldspil-Union (DBU) har givet Lasse Rise en bøde på 10.000 kroner, efter at en tillægsaftale i hans kontrakt med Lyngby ikke er blevet godkendt af DBU.

Sådan lyder det fra Spillerforeningen, der finder det urimeligt, at en spiller kan straffes for administrativt rod i klubben.

- Det er en urimelig straf til Lasse Rise. En spiller må ikke kunne belastes af administrativt rod i klubben. Det er klubbernes opgave at indsende til godkendelse i DBU, siger Spillerforeningens direktør, Mads Øland, i en pressemeddelelse.

- Vi vil nu bede om et møde med DBU, hvor vi drøfter reglernes forståelse, siger han.

Lyngby straffes

DBU's disciplinærudvalg fastslog torsdag, at Lyngby skal betale 75.000 kroner i bøde samt fratrækkes tre point i Superligaen på grund af den manglende godkendelse.

Derudover fik også den nuværende Randers FC-spiller, Lasse Rise, en bøde på 10.000 kroner, og det er den straf, som Spillerforeningen kritiserer.

Spillerforeningen mener desuden, at DBU bør gøre det helt klart, om man er spilleberettiget eller ej, hvis ikke man har en fuldt godkendt kontrakt. Sådan en afgørelse manglede også i den såkaldte Kim Aabech-sag fra i sommer, lyder kritikken.

Efterlyser klare linjer

Mads Øland erklærer sig derfor enig med idrætsjurist og tidligere formand for DBU's disciplinærudvalg, Jens Bertel Rasmussen, som efterlyser klare linjer fra DBU, der kan bruges i lignende sager i fremtiden.

- Man savner i dansk fodbold præcedens på det her område, for det fik vi ikke ved den sidste Aabech-sag, og her er man heller ikke kommet ind på spørgsmålet om, hvorvidt man er spilleberettiget, hvis man ikke har en godkendt tillægsaftale.

- Det fundamentale i al sport er, at man skal have sin spilleberettigelse i orden, siger Jens Bertel Rasmussen til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Lyngby har erklæret sig dybt uenig med DBU og har bebudet, at man vil anke afgørelsen. Lasse Rise overvejer om han vil anke sin bøde.