Endnu et vartegn slukker

Lørdag er det slut med lyset på Verdos skorsten på Randers Havn. Det er endnu et østjysk ikon i rækken, der slukker for lyset.

Først slukkede Aros for lyset regnbuen, Salling har aflyst julelyset på sin facade, Randers Regnskov har droppet det grønne lys i kuplerne. Nu slukker endnu et kendt, østjysk vartegn. 

Verdo har besluttet at slukke for lyset på skorstenen på Randers Havn, som kan ses fra mange steder i og omkring den kronjyske hovedstad. 

Det er et af flere tiltag, der skal reducere energiforbruget hos energikoncernen. Det foræller administrerende direktør, Jakob Flyvbjerg Christensen. 

- Det er en dybt alvorlig situation, vi står i. Vi har vænnet os til, at el, vand og varme er noget, der altid er der, når vi skal bruge det, men med Ruslands invasion i Ukraine kan vi ikke længere tage det for givet, siger han og uddyber: 

- Derfor er det vigtigt, at vi alle gør alt, hvad vi kan, for at reducere vores forbrug mest muligt, så alle kan komme godt igennem vinteren. Som energiselskab er det helt naturligt for os at tage et medansvar og stå sammen med forbrugerne om den store opgave, siger Jakob Flyvbjerg Christensen.

Fredag er sidste aften, hvor der er lys i skorstenen på Randers Havn.
Fredag er sidste aften, hvor der er lys i skorstenen på Randers Havn.

Blandt andre tiltag er temperaturen på hovedkontoret i Randers, der bliver skruet ned på niveau med offentlige kontorer, der skal holde en temperatur på 19 grader. 

Lyset på skorstenen vender tilbage igen næste år. Til lden tid over Verdo en overraskelse.