- En sørgelig dag

Lukning af skoler var på skemaet

02:02

1 af 2

Onsdag eftermiddag var alle medarbejdere fra skolerne i Randers samlet til informationsmøde om den nye skolestruktur.

Og her var skolelukningerne på dagsordenen.

- Jeg synes, at det her er en sørgelig dag, men vi kæmper videre, siger Tina Nielsen, medlem af skolebestyrelsen på Gjerlev-Enslev Skole.

Skolerne, der skal lukkes, er Hadsundvejens Skole, Rytterskolen, Vorup Skole, Nyvangsskolen og Gjerlev-Enslev Skole. Desuden bliver Tirsdalens Skole en ren overbygningsskole med 7. til 9. klasse.

- Jeg er lidt rystet over det, der er sket. Jeg synes måske ikke, at det hele er gennemtænkt, siger Martin Pehrson, der er pædagog på Tirsdalens Skolen i Randers.

Lukningerne af skolerne skal give en besparelse på 36 millioner kroner, som blandt andet skal gå til at sætte de tilbageværende skoler i stand.

Se: Det er ærgerligt

- Vi skal finde pengene et sted, og det er jo sådan, at skolerne ikke nødvendigvis ligger der, hvor vores børn bor, siger borgmester Claus Omann Jensen (V).

Bag beslutningen står 26 ud af byrådets 31 medlemmer.

- Jeg er chokeret og rystet over, at særlig Socialdemokraterne og SF kan være med til en så voldsom massakre på kvaliteten i vores folkeskoler, siger Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten, der er formand Socialudvalget i Randers Kommune.

Men den holdning deler Claus Omann Jensen ikke.

-Vi tager fem bygninger ud for netop at investere i eleverne, i lærerne og i pædagogerne, siger borgmesteren.

Man kan læse hele Randers Kommunes plan for fremtidens skolevæsen her.

Du kan se mere om sagen i indslaget over artiklen.