Dorthe Gerlach er gået solo

Dorthe Gerlach fortæller om sit nye album

05:22

1 af 2

Dorthe Gerlach fra Randers, der er kendt fra duoen Hush, er gået solo og har udgivet albummet Natlys.

Hun er gæst i denne uges Kulturkampen på TV 2 | ØSTJYLLAND, hvor hun fortæller om sit nye album og overvejelserne om at gå solo.

- Det går rigtig godt i Hush, og det har gået godt i 10 år. Det her er ikke startet som en idé om, at skal jeg skulle lave et soloalbum på dansk, men mere på grund af at jeg over en længere periode gik og skrev en bunke sange på dansk, som egentlig bare lå nede i min skrivebordsskuffe, siger Dorthe Gerlach og fortsætter:

- Det var en måde, hvor jeg kunne sætte ord på nogle ting, som jeg syntes, at jeg havde lidt svært ved at sætte ord på ude i virkeligheden.

Se: Hush: Dejligt at vende hjem

Hush består udover Dorthe Gerlach af guitaristen Michael Hartmann. De to danner i øvrigt også par privat, og Michael Hartmann har også været med omkring den nye plade, som han har produceret.

- Processen har været ret anderledes fra, hvordan vi har gjort det i Hush, netop fordi at jeg har siddet og skrevet sangene for mig selv bag en lukket dør. Jeg har haft brug for at være afsender på dem, og at vi ikke skulle blive enige om teksten. Han har på samme måde brugt det som en lejlighed til at gøre nogle andre ting og slippe nogle af de vaner, vi måske har haft i Hush, siger Dorthe Gerlach.

I videoen øverst på siden kan du høre nummeret Ingers Ting fra albummet Natlys, og du kan høre Dorthe Gerlach fortælle om arbejdet med albummet. Du kan se hele Kulturkampen i aften, torsdag, klokken 19.55 på TV 2 | ØSTJYLLAND.