Danskere spiller på østjysk græs i Rusland

VM i fodbold er lige nu i fuld sving i Rusland, og hele otte af de tolv stadions har dækket banerne med dansk græs.

00:36

Selvom danskerne skal spille på russiske stadioner til VM i år, så bliver underlaget ganske velkendt. Græsset er nemlig dansk.

Selvom det danske fodboldlandshold denne gang er rejst helt til Rusland for at deltage i verdensmesterskabet, så er der stadig velkendte ting på stadion. På otte af de tolv baner, der skal spilles på, er der nemlig lagt østjysk græs.

- Det er jo ikke så dumt. Nu går jeg ikke så meget op i fodbold, men det er fedt, at vi har græsset med derovre. De kan lige vove at tabe på det her, siger Niels Møller, der passer og plejer græsmarkerne. 

Læs også Guide til VM-festen: Her kan du se fodbold i Østjylland

Græssorten er fremavlet af frøvirksomheden DLF gennem de seneste 15 år. Græsset er mere slidstærkt og kræver mindre gødning end andre sorter, og så har det en anden fordel, som spillerne selv måske ikke mærker så meget til. Det er nemlig også grønnere end andre sorter.

- Det er jo flottere med en grøn græsplæne end en, der ser halv-vissen ud, og den her holder jo farven i lang tid, siger Niels Møller til TV2 ØSTJYLLAND. 

Niels Møller har passet og plejet græsset, og selvom han ikke går så meget op i fodbold, så håber han, at danskerne vinder på hans græs.

Græssets kvalitet bliver vurderet gennem nogle laboratorieprøver, der bliver lavet, når det bliver leveret til stadion.

Læs også Thomas Helmigs VM-sang er klar: Hør den her

Carl Høj Laursen kalder sig selv frømand. Det er nemlig ham, der sørger for kvaliteten af græsfrøene, og ifølge ham kan spillerne se frem til at sætte fodboldstøvlernes knopper i et underlag af høj kvalitet. 

Danmark spiller første kamp til turneringen lørdag mod Peru.

- Vi kalder det supergræs, og det er udviklet her i Danmark. Det er vores forældre, der har gjort det gode benarbejde. Der går cirka 10 år for at lave sådan en god sort, siger han.

Om det danske græs giver landsholdet en fordel må tiden vise, men måske kan det hjælpe med at forebygge hjemve.