Byens ældste værtshus til salg – kan købes til spotpris

Randers' ældste bodega, Vestergades Café, er til salg. Prisen for stedet er sat ned, og ejeren er til at tale med.

Vestergades Café i Randers er til salg. Ejeren er klar til forhandle om prisen, som i forvejen er lav. Med i prisen følger stort set alt inventar.

Det er ikke sådan lige til at se det udefra, men i Vestergade i Randers ligger et af de såkaldte klassiske 'brune værtshuse'. Faktisk er stedet byens ældste med over 130 år på bagen. Nu ønsker ejeren at sælge.

Det er tvivlsomt, om jeg får prisen, men så må folk komme med et tilbud, og så kan vi altid gå i dialog. Jeg vil såmænd bare gerne have en skilling med herfra.

Ole Bjerg-Jørgensen, ejer, Vestergades Café, Randers

78-årige Ole Bjerg-Jørgensen har i 13,5 år drevet Vestergades Café, men nu føler han, at alderen er imod ham, og han håber på at finde en køber til det lille værtshus.

- Jeg har været i branchen siden 1975 og vil gerne holde. Jeg har alderen til det. Jeg er gået i stå, og stedet kunne godt have brug for en, der laver lidt fremdrift, siger Ole Bjerg-Jørgensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Vestergades Café ligger i en bygning fra 1771, og siden 1889 har bygningen huset et værtshus. 

Er villig til at forhandle

Det er dog ikke bare lige at sælge den historiske bodega. Ejeren har forsøgt i knap to år, og prisen er nu sat ned til 122.000 kroner.

Med mulighed for forhandling.

- Det er tvivlsomt, om jeg får prisen, men så må folk komme med et tilbud, og så kan vi altid gå i dialog. Jeg vil såmænd bare gerne have en skilling med herfra, siger Ole Bjerg-Jørgensen.

Læs også Kendt værtshus rives ned – nu er alt inventar i ejerens have

Og hvad får man så for pengene?

Ja, der er i hvert fald ikke gået en ejendomsmægler tabt i ejeren, når han skal forsøge at sælge Vestergades Café.

Ole Bjerg-Jørgensen har ejet værtshuse siden 1975. Han har blandt andre drevet det kendte Peter Gift i Aarhus. 

Intet sket i 25 år

Først og fremmest kan han ikke rigtig pege på noget, der er blevet lavet eller moderniseret i 25 år. Bodegaen ligner sig selv, og det er der ingen grund til at ændre på, som han siger.

Jeg kan godt lide at komme her og træffe dem, jeg kender. Jeg er ikke glad ved, han vil sælge. Jeg nyder at mødes med Ole.

Anker Dahl, stamgæst, Vestergades Café, Randers

- Man får et lille, hyggeligt værtshus med stamgæster og fred og ro. Her er aldrig problemer, og det er værd at tage med.

- Men jeg har aldrig gået op i at lave en masse om. Det vil være synd at male stedet hvidt eller sådan noget.

Der er ingen musik på værtshuset, og eksempelvis et billardbord skal man også spejde langt efter. Kommer man på Vestergades Café, er det for at snakke.

Der er ikke meget plads bag baren, men der er, hvad ejeren har brug for. 

Et stille værtshus

- Det er et stille værtshus. Måske vil unge mennesker gerne have musik, men de ældre er glade for, den ikke er her. For så kan man bedre snakke sammen, forklarer ejeren.

En af de stamgæster er Anker Dahl, der er kommet på bodegaen i Vestergade i omkring 30 år. Han nyder stilheden og de sagte samtaler.

Læs også Bodegagæster gør op med fordomme: Samler ind til kampen mod kræft

- Jeg kan godt lide at komme her og træffe dem, jeg kender, lyder det fra stamgæsten, der ofte nyder sin alkoholfrie øl i selskab med Ole Bjerg-Jørgensen. Som han i øvrigt ikke ønsker skal sælge stedet.

- Jeg er ikke glad ved, han vil sælge. Jeg nyder at mødes med Ole.

For Anker Dahl er Vestergades Café stedet, hvor han mødes med vennerne. 

Ingen fyraftensbajer

Og noget kunne altså tyde på, at den mulighed også vil være der fremover. For i de knap to år, Vestergades Café har været til salg, er det ikke ligefrem væltet ind med tilbud.

Faktisk har der kun været én rigtig seriøs bejler, som dog sprang fra i målet.

Det er nok de færreste, der ser en fremtid i det. Unge mennesker i dag får ikke en fyraftensøl. Man henter børn, og så er det bare hjem.

Ole Bjerg-Jørgensen, ejer, Vestergades Café, Randers

Ole Bjerg-Jørgensen har især ét godt bud på, hvorfor livet som bodegaejer ikke frister.

- Det er nok de færreste, der ser en fremtid i det. Unge mennesker i dag får ikke en fyraftensøl. Man henter børn, og så er det bare hjem, siger han.

Læs også Nu opfordres du til at registrere dig på barer og restauranter

Håbet er dog stadigvæk, at en med ambitioner melder sig på banen, så han kan nyde sit otium.

Og Vestergades Café kan leve videre.