Bueskytternes Le Mans på Langvang i denne weekend

52 hold fra Tyskland, Norge og Danmark skal gennem et døgn fra middag lørdag skyde med bue og pil i Randers

Eliten inden for både dansk og international bueskydning er samlet i den nye atletikhal på Langvang i det nordlige Randers i denne weekend. Det er de for at deltage i en event med 24 timers nonstop bueskydning.

quote Der er med andre ord virkelig noget at dyste om, så det bliver en omgang intens bueskydning.

Lars Christian Jensen, Randers Bueskyttelaug 

I alt deltager omkring 150 bueskytter, der i løbet af de 24 timer udelukkende vil koncentrere sig om at spise, sove og skyde med bue og pil. Akkurat som ved motorsportens legendariske Le Mans er der tre deltagere på hvert hold.

- Sidste år var der mange publikummer forbi stævnet, og interessen for at deltage var så stor, at vi desværre måtte afvise flere bueskytere. Romalt Hallen, hvor vi holdt eventen i 2016, var helt fyldt op. Derfor har vi i år flyttet arrangementet til Langvang Atletik- og Multihal med det resultat, at vi på nuværende tidspunkt har fået plads til otte hold mere end i 2016, siger formanden for Randers Bueskyttelaug, Lars Christian Jensen, i en pressemeddelelse.

Arrangementet laves med opbakning fra Randers Kommune og det lokale eventsekretariet.

- Efter sidste års succes kan vi se, at eventen har et stort udviklingspotentiale. Det er samtidig en unik begivenhed, som naturligt passer godt ind i flowet af årlige sportsevents i Randers Kommune, siger eventchef Mette Bertelsen.

Præmier for mange tusinde kroner

Med opbakning fra både lokale, nationale og udenlandske sponsorer er der i år en samlet præmiesum på mere end 35.000 kroner.

- Der er med andre ord virkelig noget at dyste om, så det bliver en omgang intens bueskydning, lover Lars Christian Jensen.

Randers Bueskyttelaug og Randers Kommune arbejder på at gøre 'Eat, Sleep, Archery' til en fast årlig tradition, som holdes den første weekend i skolernes efterårsferie.

Årets stævne begynder lørdag den 14. oktober kl. 12, og publikum er velkommen i løbet af de 24 timer, som bueskytterne dyster. Der er gratis adgang.

et år m corona

Et år med corona: Sådan har smitten udviklet sig i Østjylland

baby

play Nybagte forældre snubler i mødet med virkeligheden

20_percent

play VIDEO: Kæmpekran løfter 130 ton tag på plads

Faste vaccinationssteder på vej

play Region Midtjylland er begyndt på hjemmevaccination

_DSC0615

Lig fundet i Brabrand Sø: Identificeret som forsvundet kvinde

Munkholm afsnit 1 DIGI

play Serie: Tidligere zoo-ejer slipper ikke helt sit livsværk endnu