1500 til jobsamtale: Det vælter ind med ansøgere til job i Bilka

1500 potentielle Bilka-medarbejdere deltager lige nu i et kæmpe rekrutteringsevent i Randers. De kæmper om knap 400 stillinger i det nye varehus

Der er kamp om de mellem 300 og 400 nye stillinger hos Bilka, der åbner i Randers Storcenter. 1500 har tilmeldt sig et rekrutteringsevent, der foregår mandag og tirsdag. Foto: Claus Fisker - Scanpix

Først skal man skrive en motiveret ansøgning, så finskriver man sit CV, og derefter kan man - hvis man er heldig - få lov til at komme til en jobsamtale. 

Sådan plejer det at være, når man søger nyt arbejde, men det kommende Bilka i Randers har valgt at gøre det på en lidt anden måde. 

Læs også Tvivl: Hvem skal betale 8,5 mio. for kollapset tag?

Her er alle interesserede blevet inviteret til samtale, og det tilbud har hele 1500 potentielle medarbejdere valgt at tage imod. 

- Vi har 30 mennesker i gang med at holde samtaler med folk, som er kommet fra hele landet. Han, der kommer længst væk fra, er fra Hillerød. Det er alle eksperter, som er vant til at holde jobsamtaler, siger Christian Flø, der er HR-chef i Bilka, til TV2 ØSTJYLLAND. 

00:34

VIDEO: - Det er godt, at alle får muligheden for at komme herhen, så man kan få chancen. Sådan siger Malene Roed Nielsen, der er blandt de 1500 potentielle nye medarbejdere i Bilka Randers. 

Luk video

Service tæller - ikke CV'et

Ved hjælp af små samtaler på mellem 10 og 15 minutter vil Bilka forsøge at indsnævre til et felt, der skal blive til knap 400 nye medarbejdere i Bilka i Randers Storcenter. 

Læs også Første spadestik til ny Bilka i Randers: Nu begynder arbejdet

- Det er et job, der kræver meget kundevenlighed, så vi kan ikke bruge et fint CV til så meget. Det handler mere om at give god service, og derfor vil vi gerne møde dem til en samtale, siger Christian Flø, og fortsætter:

Det er et job, der kræver meget kundevenlighed, så vi kan ikke bruge et fint CV til så meget. Det handler mere om at give god service, og derfor vil vi gerne møde dem til en samtale.

Christian Flø, HR-chef, Bilka

- Det er elever, deltidsansatte og fuldtidsansatte, vi holder samtale med i dag. Og det er til afdelinger lige fra elektronik til slagteri, siger HR-chefen. 

Arrangementet blev skudt i gang klokken ni og på bare de første to timer, var 250 håbefulde ansøgere igennem en samtale. Samtalerne bliver holdt indtil sidst på eftermiddagen mandag, og tirsdag fortsætter ræset. Samtalerne finder sted på Tradium i Paderup.  

Malene Roed Nielsen var blandt deltagerne ved mandagens samtaler. Hun synes, at ansættelsesmetoden er god og anderledes. 

- Jeg synes, at det er virkelig godt, at der er åbent for alle. Specielt fordi, det er svært for unge at finde job i Randers for tiden, siger Malene Roed Nielsen, der er studerende i Randers, til TV2 ØSTJYLLAND.

Hun mener, at den her form for jobsamtale kan være mindre anspændt end en normal samtale. 

- Nogle er måske bedre til det mere afslappede end det meget formelle, hvor man sidder og er bange for at sige noget forkert, siger Malene Roed Nielsen. 

00:34

VIDEO: Varehuschef i Bilka Randers, Jan Møller, fortæller, hvorfor han mener, at det er godt at starte ansættelsesprocessen med korte samtaler. 

Luk video

De bedste ansøgere vil blive inviteret til endnu en samtale i den kommende tid, hvor de skal møde deres kommende leder.

Læs også Drive in i Bilka: Nu kan du handle uden at stige ud af bilen

Da Bilka begyndte at stable arrangementet på benene, havde de slet ikke regnet med, at få så stor en portion ansøgere. 

- Vi er meget spændt på, hvor mange der melder sig til. Indtil videre har vi fået omkring 100 tilmeldinger, og om vi kommer over 1000, vil tiden vise, sagde Jan Møller, kommende varehuschef i Bilka Randers, til TV2 ØSTJYLLAND i begyndelsen af marts. 

Bilka afløser Kvickly i Randers og overtager dermed de knap 10.000 kvadratmeter store butikslokaler i Randers Storcenter.

01:42

VIDEO: Der var fuld gang i jobsamtalerne mandag eftermiddag på Tradium i Paderup. Se hele indslaget her. 

Luk video