Superligaens største bølleklubber er fra Østjylland

Vi har endnu en gang stukket hovederne ned i Superligaens statistikbank og fisket nogle interessante og spøjse data frem om de fire østjyske klubber

Dino Mikanovic' to gule kort i mandagskampen mod Lynbgy har været et hedt debatemne lige siden, og kroaten er medvirkende til, at AGF er blandt de største bisser i Superligaen - i øvrigt sammen med Randers FC. Foto: Henning Bagger / Anders Kjærbye (Scanpix)

I denne sæson er der indtil videre uddelt 19 røde kort i Superligaen. 8 af dem er gået til østjyske spillere.

Flest røde kort har Randers FC raget til sig. De topper listen sammen med Lyngby, der også har fået tre udvisninger. Silkeborg og AGF har hver fået to røde kort, mens der en enkelt gang er givet marchordre til en AC Horsens-spiller.

Læs også AGF giver ikke op: Forlanger Superliga-halvleg spillet om

Når kortet ikke er rødt, så er det gult - og også her har en østjysk klub indtaget en lidet flatterende førsteplads. 29 gange er en AGF'er nemlig blevet præsenteret for en 'ostemad' af kampdommeren og det er flest af alle klubber i Superligaen.

Advarsler i Superligaen bliver tildelt fire, fem eller seks strafpoint afhængigt af forseelsens grovhed. To gule kort - og dermed rødt kort - i samme kamp giver 13 strafpoint, mens en direkte tur i bad sender 30 point ind på bøllekontoen.

Klubber med flest strafpoint i Superligaen

1. Randers FC - 212p
2. Lyngby BK - 198p
3. AGF - 191p
4. FC København - 169p
5. SønderjyskE - 168p
---
9. Silkeborg IF - 128p
12. AC Horsens - 113p

Kilde: Superliga.dk

Tre spillere har i denne sæson fået to røde kort, og to af dem spiller i Østjylland, nemlig Randers FC's Mads Agesen og Dino Mikanovic fra AGF. OB's Izunna Uzochukwu er den tredje.

Bashkim Kadrii (RFC), Ayo Okosun (ACH), Ibrahim Moro og Sammy Skytte (SIF) er alle blevet vist ud en enkelt gang.

Air Force Horsens

En anden interessant statistik, set med østjyske briller, er kampen om luftrummet over de danske Superliga-baner. Her er AC Horsens det hold, der har vundet klart flest luftdueller i ligaen, faktisk hele 56 flere end nummer to på listen.

Flest vundne luftdueller i Superligaen

1. AC Horsens - 327
2. FC Midtjylland - 271
3. AGF - 260
4. Brøndby IF - 241
5. Randers FC - 238
---
7. Silkeborg IF - 229

Kilde: Superliga.dk

'De Gule' er især godt hjulpet på vej af deres stærke midtbaneprofil, Ayo Simon Okosun, der er den spiller, der kan notere sig for allerflest sejre i kampen om boldene i de tyndere luftlag.

81 gange har Okosun vundet en hovedstødsduel. Nummer to på listen er i øvrigt Morten 'Duncan' Rasmussen, der har vundet 56 luftdueller.

Flest spillere med fuld tid

19 spillere har været på banen i alle 1080 minutters fodbold, deres hold har spillet i denne sæson. Silkeborg IF har som den eneste klub fire spillere, der har fået fuld spilletid.

Det er målmand Thomas Nørgaard, anfører Dennis Flinta, topscorer Jens Martin Gammelby og stortalentet Robert Skov.

I både AC Horsens og AGF har to spillere fået fuld tid (Bubacarr Sanneh, Alexander Ludwig, Aleksandar Jovanovic og Pierre Kanstrup) mens Hannes Halldorsson er den eneste Randers-spiller, der har ikke har misset et eneste Superliga-minut.

Randers-spiller stadig den hurtigste

Vi lavede tidligere en oversigt over de hurtigste spillere i Superligaen, og her toppede Randers FC's under angrebstalent, Marcus Mølvadgaard listen med en topfart på 40,1 km/t. Det gør han stadig - du kan se hele vores statistik over de hurtigste spillere via linket herunder.

Læs også Østjylland har Superligaens hurtigste fødder

I ugens Fodbold med Horup blev der blandt andet diskuteret straffesparksskandale samt dommernes niveau i den danske Superliga. Silkeborg IF's manager Peter Sørensen var gæst, sammen med Jan Schouby fra Århus Stiftstidende og Ekstra Bladets Allan Pedersen. Se hele udsendelsen her: