Debat i FMH: Har Hannes løftet arven fra Kalle Johnsson?

Randers sagde farvel til Superligaens bedste målmand, da Kalle Johnsson skiftede, og det betød store forventninger til islandske Hannes Halldorsson

04:28

Hannes Halldórsson begejstrede - sammen med resten af de islandske landshold - hele fodboldeuropa, da øboerne nåede helt til kvartfinalen under sidste års EM-slutrunde og undervejs slob blandt andet England ud.

Derfor blev det betegnet som et mindre scoop, da Randers FC formåede at hente islændingenes førstemålmand til klubben som afløser for den populære Karl-Johan "Kalle" Johnsson, der inden sidste sæson blev solgt til den franske klub Guingamp.

Lars Abilgaard, sportsredaktør på Randers Amtsavis, følger Randers FC tæt, og ifølge ham er Hannes Halldórsson endnu ikke helt på niveau med sin svenske forgænger. Det fortalte han i tirsdagens udgave af Fodbold med Horup.

- Man har i nogle kampe fornemmet, at den der connection mellem forsvarsspillerne og målmanden ikke helt har været der. Og at der har været nogle ting, der skulle afstemmes. 

Læs også Østjylland har Superligaens hurtigste fødder

- Det tror jeg har været den ene del af det, og så var der også enormt store forventninger, da Hannes kom til Randers, fordi man havde haft Kalle Johnsson, som var blevet kåret til Superligaens bedste målmand, siger Lars Abildgaard. 

Stabil med plads til forbedring

Han pointerer dog samtidig, at det er en solid målmand, der har overtaget handskerne i målet på BioNutria Park.

- Men jeg synes, det har været et stabilt niveau, Hannes har holdt i Randers. Det har ikke været sådan, at han på nogen måde har lavet en masse drop eller faldet igennem.

- Der er plads til forbedring på den del, som handler om, at forsvarsspillerne kan mærke, at han er der i boksen, siger Abildgaard.

01:00

Her sætter Ólafur Kristjánsson ord på sin lands- og målmand.

Luk video

'Stabilitet er min største styrke'

Hannes Halldórsson er enig i mange af betragtningerne 

- Min spillestil som målmand og min største styrke som målmand, det er at være stabil, som du siger. 

- Jeg synes, det er vigtigere for at en målmand at være stabil, end at du er i ekstremerne i begge ender, siger den islandske keeper, der altså hellere vil levere stabile præstationer end kampe, hvor hans niveau har kæmpe udsving.

Læs også Chefernes højre hånd: Er trænerjobbet næste skridt?

Den 33-årige målmand har haft et noget atypisk karriereforløb og kom således først til udlandet som 29-årig. 

- Jeg fik måske ikke den bedste grundtræning, da jeg var lille, fordi ikke spillede fodbold fra jeg var 14 til jeg var 19. Så da jeg blev voksen, skulle jeg kæmpe mig igennem en svær situation, og nogle gange kan min manglende teknik påvirke lidt, men jeg synes generelt, jeg spiller mange, mange flere gode kampe, siger Hannes Halldórsson.

Bedre end Kalle Johnsson?

Mod slutningen af debatten i Fodbold med Horup bliver sportsredaktør Lars Abildgaard spurgt af Nick Horup, hvem der så er den bedste målmand; Hannes Halldórsson eller Kalle Johnsson.

- Det synes jeg, Kalle Johnsson er. Det er mit ærlige svar, men det betyder ikke, at jeg synes, Hannes er en dårlig målmand.

Læs også Østjysk superliga-klub fik træning i indkast af verdensrekord-holder

- Og der er netop også det med Kalle Johnsson, at han måske er den der lidt mere iøjnefaldende målmand, der en gang imellem laver en eller anden crazy redning, som man husker.

- Det er to gode målmænd og begge to står på internationalt niveau, men hvis jeg skal pege på en, så vil jeg pege på Kalle, lyder dommen fra Lars Abildgaard.

Herunder kan du se hele ugens udgave af Fodbold med Horup, der stod i Islands tegn. Udover Hannes Halldórsson havde Nick Horup besøg af AC Horsens-angriberen Kjartan Finnbogason: