Østjysk superliga-klub fik træning i indkast af verdensrekord-holder

Træningen foregik i dag med hænderne for fodboldklubben AC Horsens

02:33

Fodbold spilles, som de fleste nok kan regne ud, når de hører navnet, med fødderne.

Derfor er det da også kun naturligt, at træningen hos de professionelle i den bedste danske række, Superligaen, træner med en bold ved fødderne.

Læs også AC Horsens henter landsholdsspiller til bagkæden

Sådan var det dog ikke for den østjyske klub AC Horsens, da der blev afholdt træning mandag. Her havde klubben nemlig fået besøg af verdensrekordindehaveren Thomas Grønnemark.

Thomas Grønnemark var særligt imponeret af spillerne Mads Bech (t.v.) og Mikkel Qvist (t.h.).

Han har den officielle Guinness World Record i indkast, og så er han er indkasttræner.

Derfor foregik det med bolden i hænderne for Horsens-spillerne.

- Vi skal faktisk ikke sparke, vi skal kaste. I dag handler det om indkasttræning. Noget af det, der er rigtig vigtigt, når man spiller fodbold, sagde Thomas Grønnemark inden træningen. 

Satte rekord i 2007

Med et indkast på 51,33 meter i 2007 satte Thomas Grønnemark verdensrekorden, og noget af det skulle han i dag give videre til AC Horsens-spillerne.

Mikkel Qvist gør klar til at tage et indkast på AC Horsens' træningsanlæg.

- Kast er vigtigt i fodbold, fordi der typisk er 30-50 indkast i en fodboldkamp. Hvis man er god til at udføre dem, så er der også en større sandsynlighed for, at man kan vinde sine fodboldkampe, som alle jo gerne vil, siger Thomas Grønnemark.

Hos AC Horsens har de to spillere, der allerede er skarpe til indkast. Den ene af de to er forsvarsspilleren Mikkel Qvist.

- Mit håb er jo, at han kan forbedre sin teknik, så han kan komme op på endnu længere distancer, end hans i forvejen omkring 37 meter, siger Thomas Grønnemark.

Også det unge Horsens-talent Mads Bech Hansen fik rosende ord med på vejen af rekordindehaveren, som dog ifølge Thomas Grønnemark slet ikke har samme indkaststil som sin holdkammerat. 

Superligaens bedste kastere leverer indkast til deres holdkammerater med længder på omkring 35 til 37 meter. Thomas Grønnemarks håb er, at de i AC Horsens kommer op på 40 til 42 meter.

Jeg ser i fremtiden, at AC Horsens godt kunne have verdens to bedste fodboldindkastere.

Thomas Grønnemark, indkasttræner

Det er dog ikke noget, man bare lige gør, det kræver hård træning, og potentialet hos de to spillere er ikke til at tage fejl af, mener Thomas.

- Jeg ser i fremtiden, at AC Horsens godt kunne have verdens to bedste fodboldindkastere, og det, synes jeg, er rigtig fedt, siger Thomas Grønnemark.

Se mere i tv-indslaget øverst i artiklen.