Stop for nye tog til Grenaa-banen

Trafikministeriet har nedlagt forbud mod, at DSB midlertidigt lejer nye tog til banen.

Der kommer til at gå mindst et og måske helt op til to år endnu, inden passagererne på Grenaabanen kan sætte sig til rette i nye tog. Årsagen er, at Trafikministeriet har forbudt DSB at leje nye tog i udlandet, indtil de stærkt forsinkede IC2-tog står klar. Det skriver metroXpress.

Ifølge ministeriet står den ekstra komfort, passagererne ville få, ikke mål med prisen for at leje de nye tog.

- Vi er utroligt kede af det, for vi mener jo kun, det er rimeligt, at vi kompenserer lidt for den store forsinkelse, der har været på IC2-togene, siger DSB's køreplanschef Ole Raft.

Ud over større komfort ville indførelsen af lejede tog også have betydet, at flere af de stoppesteder, der er lukket i løbet af de seneste år, kunne være åbnet igen. På grund af nye togs hurtige acceleration ville det ikke gå ud over køreplanen.

Hvornår der kommer nye tog på Grenaabanens skinner afgøres nu udelukkende af, hvornår den italienske togfabrik Ansaldobreda leverer de første IC2-tog. De skal indsættes på Svendborgbanen, som dermed vil få en række næsten nye togsæt i overskud. De vil så komme til at køre mellem Århus og Grenaa.