Stilladsarbejdere håber på nej til ny overenskomst

- Vi har ikke noget imod at arbejde over, men vi arbejder i forvejen meget og har ikke lyst til at blive slidt ned, siger formand for stilladsarbejdere

I dag bliver resultatet af urafstemningen om de nye overnskomster på det private arbejdsmarked offentliggjort. Genrefoto. Foto: Søren Bidstrup - Scanpix

I dag kommer resultatet af urafstemningen om de nye overenskomster på det private arbejdsmarked.

Ingen ved endnu, hvad det ender med. Et stort flertal i 3F's hovedbestyrelse anbefaler et ja. Men der er også en del i lokalafdelingerne, som har anbefalet et nej. 

Blandt andet formand for Århus Stillladsarbejderklub, Jacob Jespersen.

Læs også Babyboom i byerne: 229 nyfødte i et sogn – nul i 15 andre

- Den helt store hurdle er, arbejdsgivernes ret til at påtvinge os overarbejde i op til fem timer mere om ugen, siger Jacob Jespersen til TV2 ØSTJYLLAND.

Til gengæld skal arbejdsgiverne sørge for, at timerne skal afspadseres inden for 12 måneder.

- Vi har ikke noget imod at arbejde over, men vil arbejder i forvejen meget og har ikke lyst til at blive slidt ned, siger Jacob Jespersen.

Læs også Grafik: Er der babyboom eller storkeflugt i dit sogn?

Han mener, at arbejdsgiverne slipper meget billigt.

Jeg håber, at medlemmerne stemmer det ned, så vi kan få en ny forhandling

Jacob Jespersen, formand, Århus Stilladsarbejderklub

- Arbejdsgiverne kan lægge afspadseringen i de to måneder, hvor mange af os bliver sendt hjem på grund af vejrlig. Og dermed hæve arbejdstiden alle de andre uger til 42 timer, siger Jacob Jespersen, der også peger på, at for børnefamilier betyder de ekstra timer hver uge meget, hvis man skal have det hele til at hænge sammen på hjemmefronten.

Læs også Lokalpolitiker: Hash-problemer i Ry er løst

Det fylder rigtig meget

I øjeblikket arbejder Jacob Jespersen på den nye psykiatriske afdeling i Skejby.

- Det fylder rigtig meget herude blandt alle dem, der går og arbejder her. Jeg håber, at medlemmerne stemmer det ned, så vi kan få en ny forhandling, siger Jacob Jespersen.

Hvis det bliver et ja, ved han ikke helt, hvad der kommer til at ske.

- Det skal ende i noget konstruktivt, fremfor at folk bare bliver sure. Vi skal sørge for at medlemmerne bliver bedre repræsenteret i fagforeningerne, siger Jacob Jespersen.