Skrothandler dømt for fusk

En randrusiansk skrothandler satte forsikringssvindel i system og snød for 600.000 kroner.

Med en 53-årig skrothandler fra Randers som hovedmand lykkedes det fem østjyder at gennemføre systematisk svindel med bilforsikringer i en sådan grad, at Tryg, If og GF-Forsikring blev snydt for tilsammen over 600.000 kroner.

Onsdag faldt dommen over de fem. Det skete ved Vestre Landsret i Viborg, og de fire fik skærpet byrettens domme. Den femte kunne nøjes med de 60 dages betinget fængsel, som byretten havde idømt ham. De øvrige fire fik fra tre til ni måneders fængsel, der alle blev gjort delvist betingede med krav om samfundstjeneste.

Hovedmanden er fra Randers. Ved hjælp af en bror og en søn fik han etableret et system, så han kunne få udbetalt forsikringserstatninger for gamle skrotbiler. På værtshuse i Randers fik de overtalt tilfældige gæster til at stå som ejere på nogle bilpapirer.

Nogen tid efter kom "deres" bil ud for et færdselsuheld, der blev anmeldt til forsikringsselskabet. Da der var tale om gamle biler, blev sagen ofte afgjort pr. telefon med en totalskade. Forsikringssummerne blev overført til "ejerens" bankkonto og udbetalt til bagmændene. "Ejerne" fik typisk 1000 kroner for ulejligheden. /ritzau/